Diverse

Știre bombă: Ministrul Educației a anunțat că a demisionat. Acuzația de plagiat l-a hotărât să se retragă

Știre bombă: Ministrul Educației a anunțat că a demisionat. Acuzația de plagiat l-a hotărât să se retragă

Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației i-a șocat pe toți cu decizia sa. Acesta și-a anunțat demisia pe contul său de Facebook. Cu doar o zi în urmă, ministrul a publicat o declarației a profesorului Ioan Pleșa pentru a demonstra că nu a plagiat. Astăzi, el a plecat de la cârma ministrului, motivând că această decizie a fost „din proprie iniţiativă”.

Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ. Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul în CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.

Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.

În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei “România Educată”:

  1. un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;
  2. îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar – prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);
  3. organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;
  4. mărirea burselor elevilor;
  5. recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;

  1. rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;
  2. demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent – o schimbare atât de mult așteptată;
  3. extinderea programului Masă caldă în școli de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;
  4. introducerea învățământului dual la nivel universitar;
  5. internaționalizarea universităților românești prin reglementarea diplomei joint degree;

Și multe altele………

Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!

Am elaborat proiectele Legilor “România Educată” și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății. Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!

Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație!  Cred în România Educată și voi susține Legile “România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator.

Proiectele legilor “România Educata” reprezintă cea mai buna șansa pentru o educație așa cum cred ca ne dorim cu toții. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educație de calitate, vor fi și mai mulți oamenii care nu percep conținuturi și nu înțeleg adevăratul sens al cuvintelor. Le mulțumesc tuturor celor care, cu onestitate, au ales să susțină educația!”, au fost cuvintele fostului ministru.

Sursă foto: facebook