Actual Lifestyle

Știri noi despre parcările din București. Primăria Capitalei a stabilit zonele în care parcarea se va plăti și pe timp de noapte

Parcare Bucuresti-b365.ro
b365.ro

În mai multe cartiere ale Bucureștiului, Primăria Capitalei va pune taxă pentru locurile de parcare și pe timp de noapte, astfel că bucureștenii vor suporta amenzi de 200 de lei dacă nu se vor conforma noilor reguli.

 Conform unui proiect supus dezbaterii de Primăria Capitalei, în București vor fi implementate noi tarife de parcare.

Astfel, șoferii vor fi nevoiți să plătească cinci lei pe oră în zilele de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 20: 00.

În proiectul supus dezbaterii de Primăria Capitalei se menționează faptul că „pentru utilizarea locurilor de parcare de către persoane fizice, persoane juridice și instituții publice, în zilele de luni până duminică și în intervalul orar 08:00 – 20:00, se stabilește un tarif de 25 lei/zi sau 500 lei/lună”.

Tarifele pentru riverani, autocare și autovehicule ce deservesc industria cinematografică

În ceea ce privește utilizarea locurilor de parcare de către riverani, se stabilește un tarif de 50 lei/lună sau 500 lei/an.

Pentru autocare și pentru autovehicule ce deservesc industria cinematografică, se stabilește un tarif unic de 20 lei/oră de luni până duminică.

Zonele în care se plătește parcarea seara

De luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20:00, se aplică tariful orar de parcare, iar în afara programului menționat parcarea este gratuită, inclusiv în zilele de sărbatori legale, cu excepția parcărilor din zonele:

Aviatorilor, Kiseleff, Batiștei, Biserica Enei, Brezoianu, Bucur Obor, Calea Floreasca, Calea Victoriei, Charles de Gaulle, Cina, Conservator, Constantin Esarcu, Crețulescu, Doamnei, Domnița Anastasia, Dorobanți, Edgarquinet, Eforiei, Episcopiei, Eva, Expoziției, George Enescu, Herăstrău, Horoscop, Ion Câmpineanu, Lido, Magazin Victoria, Mqarriott, Nerva Traian, Nicolae Bălcescu, Nicolae Golescu, Obor Chiristigiilor, Pescăruș, Piața Constituției, Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Revoluției, Piața Victoriei, Radu Beller, Sala Palatului, Schitu Măgureanu, Șoseaua Nordului, Unirea, Unirii, Valter Mărăcineanu, Ziduri Moși,  unde tariful se aplică de luni până duminică, inclusiv în zilele de sărbătoare legală.

În intervalul orar 08:00 – 20:00, abonamentul este valabil de luni până duminică, iar șoferii nu trebuie să facă rezervare.

Penalități în valoare de 200 lei / autovehicul/24 ore

Dar, pentru nerespectarea dispozițiilor legale, a prevederilor hotărârilor și dispozițiilor adoptate și/sau emise de autoritățile publice locale, precum și a regulamentelor pentru utilizarea parcajelor publice aplicabile în materie, persoanele fizice și/sau juridice au obligația de a plăti către operatorul Serviciului Public de Administrare a Parcajelor aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București cu titlu de daune-interese, o penalitate în valoare de 200 lei / autovehicul/24 ore, potrivit evz.ro