Actual Lifestyle

Suntem în plin război informațional, asta spune și ministrul Aurescu, cu privire la românii care ”luptă” în Ucraina

Suntem în plin război informațional, asta spune și ministrul Aurescu, cu privire la românii care ”luptă” în Ucraina

Războiul astăzi se duce pe mai multe fronturi. O analiză în acest sens, bine elaborată, a fost prezentată de maestrul Ion Cristoiu. Este ”războiul din fața televizoarelor”, al manipulării informațiilor și mai mult decât atât, întotdeauna adevărul se află în spatele a ceea ce se vede cu ochiul liber.

Suntem în plin război informațional, asta a spus și ministrul nostru de externe, Bogdan Aurescu. După cum a scris anterior Infoactual, lui Putin nu îi scapă nimic. Ochii vigilenți ai spionilor lui aud și îi transmit fiecare vorbă de pe planetă. Iar propaganda rusă își face, în continuare, bine ”treaba”.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, prezent la Interviurile Digi24.ro, a negat declarațiile purtătorului de cuvânt al MAPN-ului rus potrivit căruia în Ucraina ar lupta „mercenari români” și a declarat că autoritățile de la Moscova se află acum într-un război informațional împotriva țărilor NATO.

Șeful diplomației de la București a vorbit despre acuzațiile propagandei ruse potrivit cărora România ar fi trimis „mercenari” pe frontul din Ucraina. Bogdan Aurescu a declarat că aceasta este o temă recurentă pe care televiziunile publice de la Moscova o reiau periodic.

Întrebat de reporterul Digi24 dacă acesta este, de fapt doar un exercițiu al propagandei Federației Ruse, ministrul Aurescu a răspuns afirmativ.

Eu cred că da, până la proba contrarie, eu cred că da. În altă ordine de idei, sigur, în armata ucraineană și în forțele teritoriale ucrainene, cu siguranță există și cetățeni ucraineni de etnie română, potriviri de nume, este posibil să fie vorba despre o astfel de situație, dar de aici până la a accepta cu foarte multă ușurință astfel de informații este o cale foarte lungă”.

Totodată, când a fost întrebat dacă trebuie să ne mai așteptam la astfel de provocări din partea propagandei ruse, ministrul român a transmis un mesaj prin afirmația lui, îndemnând lumea, inclusiv media, să separe informațiile, prin diferențiere, cele bune de cele rele.

Este foarte posibil și probabil. Trebuie să avem discernământ și împreună cu dumneavoastră, presa, putem să îndeplinim cu succes această sarcină de a combate cu succes astfel de elemente de război informațional”.

Foto: evz/ Facebook