Actual International

Suspecții pentru presupusul complot de răpire a unui ministru și de răsturnare a guvernului german au devenit oficial inculpați

Suspecții pentru presupusul complot de răpire a unui ministru și de răsturnare a guvernului german au devenit oficial inculpați
DW

Cinci persoane care ar fi plănuit răpirea ministrului german al sănătății și ar fi urmărit răsturnarea guvernului au fost puse oficial sub acuzare. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Suspecții pentru presupusul complot de răpire a unui ministru și de răsturnare a guvernului german au devenit oficial inculpați. Noi informații

Un tribunal din Germania a pus sub acuzare cinci persoane pentru un presupus complot de răpire a ministrului german al sănătății luni, 23 ianuarie 2023.

Acuzația prezentată de procuror le-a adus acuzații de înaltă trădare, deoarece, potrivit procurorului general al Germaniei, acuzații erau pregătiți să ucidă, pentru a răsturna guvernul țării.

Potrivit unei declarații a procurorului, grupul, care a fost format la jumătatea lunii ianuarie 2022, și-a stabilit ca obiectiv ”declanșarea unor condiții similare unui război civil în Germania prin violență”. De asemenea, în declarația oameni,lor legii se arată că aceștia sperau să răstoarne guvernul, dar și democrația parlamentară.

Indivizii, toți având legături cu scena de extremă-dreapta Reichsbürger din Germania, precum și cu alte bande neonaziste, au urmărit să declanșeze ”condiții asemănătoare unui război civil în Germania prin violență” pentru a răsturna guvernul, a declarat procurorul. Inculpații sunt, de asemenea, acuzați că au plănuit răpirea ministrului german al sănătății, Karl Lauterbach.

Toți cei cinci suspecți au fost reținuți în stare de arest încă de la arestarea lor de anul trecut, când planurile presupusului lor complot au fost dezvăluite pentru prima dată.

”Suspecții au făcut pregătiri din ce în ce mai concrete și au format două ramuri separate ale grupului lor, una militară și cealaltă administrativă”, a declarat procurorul, citat de Reuters.

Procurorul a mai spus că aceștia au făcut un plan în trei etape. Halucinant este că ei plănuiau să provoace o pană de curent la nivel național, să-l răpească pe Lauterbach și, la nevoie, să-i ucidă gărzile de corp. Acuzații aveau de gând apoi să convoace adunarea pentru a dizolva guvernul și a numi un nou lider pentru țară, scrie presa externă, ediția de luni seară.