International

Taylor Swift aduce „Eras Tour” în cinematografe. Recapitularea concertelor din întreaga lume

Taylor Swift aduce „Eras Tour” în cinematografe. Recapitularea concertelor din întreaga lume
sursa foto rolling stone

Taylor Swift își aduce turneul Eras Tour în cinematografe în această toamnă. Artista speră că fanii vor plăti pentru o versiune cu reducere a concertelor orbitoare. Acestea au vândut săli pline din întreaga lume. „Turneul Eras Tour a fost cea mai semnificativă și electrică experiență din viața mea de până acum. Sunt foarte bucuroasă să vă spun că va ajunge în curând pe marele ecran.”, a anunțat Swift pe rețelele de socializare joi.

Anunțul a fost făcut după ce artista încheiat săptămâna trecută prima etapă nord-americană a turneului său. „Îmbrăcămintea de epocă, brățările prieteniei, cântatul și dansul sunt încurajate.” a explicat artista.

The Eras Tour

AMC a început să vândă bilete la „Taylor Swift: The Eras Tour” în aceeași zi. A afirmat într-o declarație că „și-a sporit capacitatea serverului de bilete”. Dorința este de a face față unui trafic de peste 5 ori mai mare  decât recordul actual.  Recordul are în vedere cele mai multe bilete vândute într-o oră. Filmul va avea premiera în Statele Unite, Canada și Mexic vineri, 13 octombrie. Această dată este probabil și o referire la numărul norocos al lui Swift.

Lanțul de cinematografe a avertizat în legătură cu posibile întârzieri și căderi ale site-ului din cauza cererii anticipate de bilete. AMC a făcut aluzie în declarația sa la prăbușirea Ticketmaster. Platforma a fost blocată atunci când turneul a fost anunțat în noiembrie anul trecut.

Prețul biletelor

Până joi după-amiază, fanii postau pe rețelele de socializare imagini cu hărțile locurilor și cozile virtuale. Biletele costă 19,89 dolari pentru adulți. Este de asemenea o referire la albumul „1989″ al lui Swift. Aceasta urmează să lanseze o nouă înregistrare în octombrie. Pentru copii și persoane în vârstă, prețul este de 13,13 dolari.

Swift a mai lansat anterior filme despre turneul său „Fearless Tour” din 2009-2010, turneul mondial „1989″, în 2015. De asemenea, s-a postat filmul despre turneul său „Reputation Stadium Tour” (în 2018). Deși aceste filme au fost lansate după ce turneele s-au încheiat, au avut mare succes. „Taylor Swift: The Eras Tour” se va lansa înainte ca Swift să își reia cel mai recent turneu al său în noiembrie. Turneul va începe în Argentina înainte de a intra în circuitul mondial. Ulterior, artista revine în Statele Unite și Canada în noiembrie anul viitor.

Câștiguri de peste 1 miliard de dolari

Eras este pe cale să câștige peste 1 miliard de dolari și să devină turneul cu cele mai mari încasări din toate timpurile. De asememea, biletele s-au revândut cu mii de dolari. AMC a precizat că nu se vor face rambursări sau schimburi de bilete la film. Acest lucru a fost introdus „pentru a descuraja speculațiile pe site-urile de bilete secundare”.

AMC Theatres plănuiește să organizeze cel puțin patru spectacole pe zi, de joi până duminică. Acest program va fi valabil în timpul weekend-ului de deschidere în Statele Unite. Lanțurile de cinematografe Regal și Cinemark au, de asemenea, ore de spectacol disponibile pentru film, conform The Washington Post . Anunțul a rezolvat misterul cu privire la intenția de a avea o armată suplimentară de camere de filmat. Primele trei nopți din cele șase petrecute de Swift pe stadionul SoFi din L.A. în august, au fost înregistrate.