International

Taylor Swift, prima artistă care atinge recordul. 100 de milioane de ascultători pe Spotify

Taylor Swift, prima artistă care atinge recordul. 100 de milioane de ascultători pe Spotify
sursa foto harvard gazzette

Taylor Swift a devenit prima artistă care a ajuns la 100 de milioane de ascultători lunari pe Spotify, a anunțat gigantul de streaming muzical. Acest lucru vine în timp ce megastarul mondial își continuă turneul The Eras Tour, după ce a susținut recent patru concerte în Mexic. Conturile oficiale de socializare ale Spotify au scris: „Comportament de regină. Pe 29 august, Taylor Swift a devenit prima artistă din istoria Spotify care a ajuns la 100 de milioane de ascultători lunari”.

Luna trecută s-a anunțat că Swift a obținut mai multe albume numărul unu decât orice altă femeie. Speak Now (Taylor’s Version), lansat în iulie, a fost al treilea single din proiectul ei de reînregistrare a primelor șase albume, după ce managerul muzical Scooter Braun a vândut catalogul ei de piese.  A debutat pe primul loc în SUA în topul Billboard 200, devenind al 12-lea album al ei care ajunge pe primul loc.

Taylor Swift, record pe Spotify

Taylor Swift a devenit prima artistă din istoria Spotify care a ajuns la 100 de milioane de ascultători lunari. Platforma de streaming muzical a anunțat vestea marți prin intermediul paginilor de socializare. The Weeknd deține locul 1 în topul celor mai mulți ascultători lunari pe aplicație, cu peste 110 milioane. El a depășit 100 de milioane, stabilind recordul Spotify, în luna februarie. Bad Bunny se află pe locul 3, cu 80 de milioane, urmat de Ed Sheeran cu 77 de milioane de ascultători.

Vestea vine după ce Swift a lansat în luna iulie a acestui an cel de-al treilea album reînregistrat al ei, „Speak Now (Taylor’s Version)”. Albumul a debutat pe locul 1, ajungând pe primul loc în topul Billboard 200 cu 716.000 de unități echivalente cu un album. De asemenea, „Speak Now (Taylor’s Version)” i-a adus lui Swift distincția de a fi prima femeie care are patru albume ce se află în același timp în top 10 al clasamentului Billboard, devenind astfel a treia artistă din istorie care reușește acest lucru. În timp ce se afla în ultima etapă a turneului său U.S. Eras Tour, pe stadionul SoFi din L.A., Swift a anunțat că proiectul „1989 (Taylor’s Version)” va debuta în această toamnă. Anunțul nu a fost o surpriză pentru fani, întrucât artista lăsase câteva indicii înainte, afirmând data de lansare a albumului reînregistrat pe 27 octombrie.

Data lansării noului album 

„Așa că acum, iată-ne aici, în ultima seară a etapei americane a turneului Eras Tour, în a opta lună a anului și în a noua zi”, și-a tachinat Swift fanii. „Observați că sunt câteva ținute noi în spectacol”, a mai spus ea, făcând aluzie la multitudinea de indicii subtile pe care le-a lăsat să cadă. „Este ceva ce plănuiesc de foarte, foarte, ridicol de jenant de mult timp. Și cred că, în loc să vă spun despre asta, cred că o să vă arăt ceva ce sunt fost încântată să vă prezint”, a spus Swift mulțimii în timp ce pe ecranul mare din spatele ei apărea coperta noului album „1989″. Turneul Eras Tour al lui Swift își va continua turneul internațional până în toamna anului 2024, megastarul anunțând recent adăugarea a încă 15 date în America de Nord, conform Variety .