Actual

Tensiuni în USR, după acuzațiile aduse de Irineu Darău. Cătălin Drulă: „Există și acest instrument al băgării în seamă”

catalin drula

După afirmațiile senatorului USR Irineu Darău, conform căruia partidul riscă să se dezintegreze dacă nu sunt luate rapid măsuri din partea conducerii formațiunii, Cătălin Drulă l-a acuzat pe acesta că se bagă în seamă, partidul fiind pe drumul cel bun. „Luna mai este cea a relansării USR”, a mai adăugat liderul interimar al partidului.

Tensiuni în USR, după acuzațiile aduse de Irineu Darău. Cătălin Drulă: „Există și acest instrument al băgării în seamă”

După plecarea lui Dacian Cioloș de la șefia partidului, se pare că tensiunile nu au încetat în interiorul USR-ului. De această dată, Irineu Darău consideră că este necesară o schimbare rapidă și majoră de abordare, pentru a evita dezintegrarea partidului:

”Liderii au datoria morală să îşi admită erorile şi să se aşeze la masa discuţiilor. Singura soluţie în acest al 12-lea ceas este unitatea şi renunţarea la interesele mărunte de grup. Partidul poate fi salvat doar printr-un pact intern între facţiuni, menit să garanteze membrilor si filialelor drepturile statutare şi să demareze acum munca pentru 2024. Luptele interne şi divizarea privează USR PLUS de a fi o opoziţie reală şi eficientă, când coaliţia ultra-majoritară atacă tot mai virulent democraţia din România”, mai spune Darău.

Se pare că aceste afirmații nu au fost pe placul liderului interimar al USR, Cătălin Drulă, care a declarat, marți, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că există şi acest instrument la îndemâna politicianului al băgării în seamă:

”V-am spus că USR este un partid viu. Dumnealui are o istorie, a mai candidat la şefia USR, probabil va fi una din platforme. Fiecare alege cum vrea să facă politică, există şi acest instrument la îndemâna politicianului al băgării în seamă. Noi avem forurile noastre, e uşor să aduci lucrurile într-o zonă de prăpastie, de semnale de alarmă, să atragi atenţia. Avem o dezbatere sănătoasă în partid, fiecare alege cum să facă politică”, a mai spus el. Drulă a precizat că nu s-ar simţi confortabil să fie o singură voce, în partid şi nici cultul personalităţii, liderul mesianic, ci vrea să fie un lider de echipă. Despre plecările din partid, Drulă a precizat că nu au ceva ”la nivel de exod”. Avem şi intrări şi ieşiri, avem câteva mii de cereri de adeziuni”, a declarat Drulă despre atacul senatorului Irineu Darău, afirmând că a fost într-un teambuilding cu acesta, recent şi a avut o discuţie foarte constructivă, potrivit News.ro.

Potrivit președintelui interimar al USR, luna mai va reprezenta relansarea partidului, după ce vor fi adoptate măsuri concrete de atragere a unor oameni noi. Despre scorul din sondaje, Drulă a spus că îşi doreşte să obţină un rezultat cât mai bun la alegeri.

”Suntem în zona scorului cu care am intrat în Parlament, ne-am dublat prezenţa, faţă de 2016, trebuie să mergem în sus, depinde cum transmitem mesajul societăţii”, a afirmat Drulă.