International

Teroare pentru 12 deținute dintr-o închisoare din SUA. Cine și de ce le-a permis pușcăriașilor să le violeze este șocant 

Teroare pentru 12 deținute dintr-o închisoare din SUA. Cine și de ce le-a permis pușcăriașilor să le violeze este șocant 
Arhivă

Mai multe prizoniere dintr-o închisoare americană au îndurat chinuri de neimaginat din partea bărbaților deținuți, timp de o noapte. Unele au fost și violate, după ce unul dintre gardieni le-a vândut infractorilor cheile de la celule.

Cel puțin 12 deținute au trecut prin „iad”, după cum chiar ele susțin în timpul proceselor care se aflșă în derulare. Deși faptele s-au petrecut pe 23 octombrie 2021, abia acum au ieșit la iveală, după ce femeile au intentat procese.

Cât au plătit pușcăriașii să terorizeze femeile 

Atacul a avut loc în închisoarea Clark County din Jeffersonville, Indiana, a început noaptea și a continuat până în dimineața următoare. Potrivit New York Post, unul dintre gardieni, ofițerul David Lowe (29 de ani) ar fi vândut cheile celulelor lor deținuților bărbați pentru 1.000 de dolari fiecare. Astfel, cel puțin 12 femei au fost violate, agresate sau hărțuite.

În cadrul proceselor, acestea susțin că au avut parte de o „noapte de teroare”. Cel puțin două au declarat că au fost violate în timpul calvarului, iar altele spun că au fost mângâiate, hărțuite și intimidate.

Săptămâna trecută, opt femei au depus o plângere federală privind drepturile civile împotriva lui Lowe, a șerifului din comitatul Clark și a altor ofițeri de corecție, în timp ce un alt proces a fost intentat luna trecută în numele a 20 de femei.

Cum au acționat bărbații deținuți

David Lowe, care a fost concediat și acuzat penal pentru incident, era de serviciu în noaptea în care se presupune că le-a înmânat cheile deținuților bărbați după ce a luat mită. Când au pătruns în zona destinată exclusiv femeilor, pușcăriașii și-au acoperit capul cu prosoape, pentru nu fi identificați, apoi le-au amenințat pe femei că vor fi lovite dacă ţipă după ajutor sau dacă acţionează butonul de urgență.

Niciun alt ofițer nu a venit în ajutorul femeilor în timpul atacului, care a durat ore bune şi în urma căruia deţinutele au rămas cu răni fizice semnificative.

Imediat după atac, ofițerii închisorii au lăsat luminile aprinse timp de 72 de ore în celulele femeilor, pe care le-au pus apoi în izolare. Apoi li s-au confiscat obiecte personale, cum ar fi perne, pături și articole de igienă personală.

O deținută a rămas însărcinată

În timpul procesului, unul dintre avocații deținutelor a spus că una dintre femei a rămas însărcinată după ce a fost violată în acea noapte şi că, ulterior, a suferit un avort spontan.

Un prim proces a avut loc luna trecută, când 20 de femei au venit să ceară dreptate pentru agresiunile pe care le-au suferit. Luni, 25 iulie, altă femeie a depus o plângere cu privire la incidentul din aripa pentru femei şi se așteaptă ca un nou proces să aibă loc în curând, fiind adăugate opt noi reclamante.