Actual

Tinerii români, cei mai săraci din Uniunea Europeană. Există soluții?

U.E
sursa foto arhiva personala

Europarlamentarul Corina Creţu a subliniat că statele europene se confruntă cu o inacceptabilă incidență a sărăciei în rândul tinerilor, copiilor și persoanelor vârstnice.  Legislatorul european afirmă că în România, care se confruntă cu „cea mai mare incidență a sărăciei din Uniunea Europeană”, aproape 50% dintre copii se confruntă cu restricții în ceea ce privește accesul la educație și servicii medicale, iar nivelul adecvat de nutriție le este adesea negat.

Aceasta a subliniat importanța eforturilor comune ale Uniunii Europene și a statelor membre pentru a implementa integral Planul de Acțiune pentru Pilonul Social European.

Tinerii români, cei mai săraci din Uniunea Europeană

„Aceşti tineri nu trebuie abandonaţi de societate, deoarece sărăcia şi excluziunea le compromite ambiţiile de a performa şi viitorul. În contextul atâtor probleme în jurul nostru, lupta pentru eradicarea sărăciei nu trebuie politizată. Este nevoie ca aceasta să rămână o cauză nobilă şi o datorie, iar Uniunea Europeană trebuie să impulsioneze şi să coordoneze statele membre prin politici sociale, investiţii în locuinţe decente şi transformarea pieţei muncii pentru a fi mai inclusivă cu categoriile vulnerabile. Acest angajament trebuie reiterat, deoarece vedem cum sărăcia si excluziunea alimentează extremismul, acest val fiind tot mai vizibil în întreaga Europă”, a menţionat fostul comisar european Corina Creţu, potrivit Agerpres.