Actual

Breaking: Tragedie de Paște. Adolescent ucis de ziua lui, de un șofer beat, fără permis

Tragedie de Paște. Adolescent ucis de ziua lui, de un șofer beat, fără permis

Tragedie fără margini la Sibiu. Un accident grav, petrecut pe drumul dintre localitățile Buia și Mihăileni, a sfârșit viața unui adolescent în vârstă de 17 ani, chiar în ajunul Învierii.

Mai mult, astăzi era ziua lui de naștere.

În mașina morții se afla și un copil de 13 ani

Agenții de la Poliția Rutieră din Sibiu și salvatorii SMURD au intervenit prompt, dar, din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru tânărul care era pasager pe locul din dreapta. Din primele cercetări rezultă că șoferul, care nu avea permis de conducere!, a pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat pe carosabil. În urma impactului, băiatul de 17 ani a fost proiectat în afara autoturismului, suferind leziuni incompatibile cu viața, titrează presa locală.

Șoferul era beat

Cel care se afla la volan, un bărbat în vârstă de 27 de ani, dar și alți doi pasageri care se aflau în autoturism, de 13, respectiv 21 de ani, nu au suferit leziuni.

Polițiștii au mai făcut o descoperire șocantă la fața locului. Potrivit anchetatorilor, șoferul fără permis care a ucis un băiat chiar de ziua lui și a îndoliat o familie de Paște, era beat.

Rezultatul cu alcool-test a evidențiat că individul inconștient avea 1,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, se efectuează cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului, urmând a fi stabilite cu exactitate cauza și circumstanțele producerii acestui nefericit eveniment.

Consumul de alcool înainte de a urca la volan rămâne principala cauză a accidentelor rutiere zilnice în România

Datele poliției arată că șoferii beți la volan provoacă numeroase accidente grave în fiecare an. Potrivit statisticilor, în 2019, anul de dinaintea pandemiei covid, din cauza șoferilor beți au avut loc 132 de accidente rutiere, soldate cu 32 persoane decedate și 155 rănite.

În pofida tuturor acțiunilor întreprinse de autorități, șoferii continua să se urce beți la volan.