Actual Diverse

Tragedie fără margini. Un copil de nouă ani a murit îngropat în cereale

Tragedie fără margini. Un copil de nouă ani a murit îngropat în cereale

Un accident de o puternică încărcătură emoțională a avut loc în Germania, la o fermă.

Tragedie fără margini. Un copil de nouă ani a murit îngropat în cereale

Un copil în vârstă de nouă ani a murit într-un tragic accident la o fermă din Bürmoos (Flachgau-regiunea Salzburg). Băiețelul s-a urcat să se joace pe o basculantă plină cu cereale. În timp ce cerealele alunecau într-un fel de buncăr, după cum descriu cei prezenți la fața locului, băiatul a fost prins brusc în aspirație și a fost îngropat sub greutatea cerealelor, scrie salzburg.orf.at.

O poveste tragică

Copilul de nouă ani se juca pe basculanta atașată la tractorul din cutrea fermei, împreună cu fratele său mai mic, de opt ani, luni după-amiază. Remorca era înclinată, pentru a permite evacuarea cerealelor încărcate printr-o pâlnie, prin intermediul unei țevi montate.

După ce fermierul a pus în funcțiune transmisia care deplasează cerealele, a intrat în hambar. Între timp, bunicul copiilor a rămas la remorcă.

Cei doi băieți s-au urcat pe basculantă și se distrau, alunecând pe remorca înclinată, folosind-o ca pe un topogan de la parcul de joacă. Dintr-o dată, însă, s-a produs o aspirație, la prima vedere din cauza scurgerii cerealelor, vâltoare în care a fost prins și copilul de nouă ani, scrie ziarulromanesc.at.

Grâul nu a mai putut curge mai departe, deoarece scurgerea a fost astupată de copilul rămas în ”gura” acestei ”pâlnii” și l-a îngropat pe băiat. Fratele său l-a strigat îngrozit pe tatăl lor, cerând ajutor. Tatăl l-a eliberat în mare viteză, cu o lopată găsită în apropiere, pe copilul de nouă ani, inconștient, deja, și a alertat imediat serviciile de urgență locale.

Băiatul a fost resuscitat minute în șir. Ulterior, el a fost transportat cu elicopterul la Spitalul universitar din Salzburg. Însă rănile au fost prea grave, incompatibile cu viața, astfel încât băiatul a murit, pe patul de spital, în jurul miezului nopții.

Concluzie: Este timpul vacanțelor. Bunicii și părinții au și ei ocupațiile lor cotidiene care asigură pâinea de zi cu zi. Un singur moment de neatenție determină astfel de tragedii fără margini, nu numai în Germania, ci peste tot în lume.

Foto: ziarulromanesc.at