Actual Lifestyle

Tragedie pe coasta Mării Egee. Tânăr venit în vacanță în Grecia, decapitat de elicele unui elicopter

Tragedie pe coasta Mării Egee. Tânăr venit în vacanță în Grecia, decapitat de elicele unui elicopter

Tragedie după tragedie. Atunci când ești tânăr, ai senzația greșită că ești și nemuritor. Dar nu, nu este așa. O demonstrează povestea  de față.

Tragedie pe coasta Mării Egee. Tânăr venit în vacanță în Grecia, decapitat de elicele unui elicopter

Tânărul de 21 de ani, originar din Marea Britanie, se afla în Grecia, împreună cu familia sa, în vacanță. La un moment dat, a avut ideea de a închiria un elicopter pentru a vedea de la mare înălțime frumoasele insule grecești.

Ca ultimă distracție, înainte de a reveni acasă, britanicul, împreună cu alți trei prieteni și familia, au decis să închirieze două elicoptere cu care să viziteze insulele din Grecia.

Băiatul se afla într-un elicopter împreună cu trei prieteni, în timp, ce în al doilea elicopter, se afla familia sa, toți pregătindu-se să se întoarcă în Anglia, se arată, într-un reportaj televizat, pe toate canalele media, naționale și internaționale.

Primul elicopter care a aterizat a fost cel în care tânărul se afla. Atunci când acesta s-a dat jos din elicopter, a atins elicea, iar aceasta l-a sfârtecat, într-o fracțiune de secundă, în bucăți.

Tragicul incident a avut loc în apropiere de Atena, în după-amiaza zilei de luni, 25 iulie. Elicopterul se îndrepta către aeroportul din Atena de unde urma să ia un avion privat, pentru a se întoarce în țara natală, Marea Britanie.

Incidentul nefericit  în care tânărul britanic și-a pierdut viața s-a întâmplat la heliportul din Spata, în apropiere de aeroportul din Atena.

Pilotul elicopterului unde s-a întâmplat tragedia l-a sunat imediat pe pilotul elicopterului în care se aflau părinții băiatului. De aceea, s-a putut observa cum al doilea elicopter s-a învârtit o perioadă de timp în aer, până în momentul în care a primit permisiunea de aterizare pe aeroportul din Atena.

Elicopterul în care părinții se aflau a fost deviat de la traseul inițial, pentru ca aceștia să nu vadă trupul sfârtecat și corpul decapitat, al fiului lor, după cum au povestit cei prezenți la fața locului.

Pilotul elicopterului, arestat

La această oră, o anchetă este în curs de desfășurare. Pilotul elicopterului în care se afla tânărul a fost reținut, cu suspiciunea de omor din culpă. Cercetările pe cazul dat continuă. Anchetatorii vor să afle cu exactitate dacă pilotul elicopterului l-a sfătuit pe tânăr să coboare.

Ce spun oamenii legii greci: Aceste elice funcționează timp de aproximativ două minute din momentul în care oprește motorul, cu excepția cazului în care apasă un buton care le oprește la 50 de secunde. Ușa elicopterului nu are nicio securitate, oricine poate să deschidă ușa și să iasă. Ancheta preliminară va analiza dacă pilotul i-a informat pe călători să coboare atunci când elicea și motoarele s-au oprit, a declarat Giorgos Kalliakmanis, șeful sindicatului poliției.

Foto: wikipedia