Politică

Traian Băsescu a șocat Parlamentul European cu declarații despre foști demnitari europeni. I s-a tăiat microfonul

Traian Băsescu a șocat Parlamentul European cu declarații despre foști demnitari europeni. I s-a tăiat microfonul

În discursul său din Parlamentul European, Traian Băsescu a ridicat o problemă delicată. Fostul președinte al României a acuzat mai mulți foști înalți demnitari că se află în slujba lui Vladimir Putin. Pentru că discursul a fost prea lung și timpul expirase, președintele de ședință i-a tăiat microfonul.

Dacă unii participanți la discursul lui Traian Băsescu din Parlamentul European și-au dat coate când au auzit ce spune fostul președinte al României, alții l-au aplaudat. Politicianul a  menționat că printre cei care stau acum la picioarele lui Vladimir Putin se află și fostul cancelar social-democrat german Gerhard Schroder. Dar i-a enumerat și pe Francois Fillon, Matteo Renzi, Esko Aho, Paavo Lipponen și alții.

„Desigur că nu putea să lipsească de aici Dominique Strauss Kahn”

„Avem o altă mare problemă, problema susținerii lui Putin de către demnitari ai Uniunii Europene, și aici o să enumăr câțiva premieri ai Uniunii Europene care s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor: Schroder e pe buzele tuturor, Matteo Renzi, fost premier italian, angajat la firmă rusească, Christian Kern, fost cancelar austriac, Francois Fillon, fost premier al Franței, Esko Aho, fost premier finlandez, Paavo Lipponen, fost premier finlandez, Karin Kneissl, fost ministru de externe austriac, Hans Schelling, fost ministru de finanțe austriac.

Și desigur că nu putea să lipsească de aici Dominique Strauss Kahn” (fostul șef al FMI n.r.)”, a declarat Băsescu. Fostul președinte al României ar mai fi spus multe, dar pentru că depășise timpul, președintele de ședință, Rainer Wieland, din Germania, i-a tăiat microfonul și l-a pus la punct: „Facem apel la ordine” a spus acesta.

Dar Băsescu nu s-a lăsat, ci a revenit la tribună după alți colegi. Un asemenea discurs trebuia dus până la capăt, iar Băsescu a fost conștient un asemenea lucru și a tăiat în carne vie, fără să-i pese de nimeni.

Curtea de Casaţie şi Justiţie a decis că a fost colaborator al Securităţii

La începutul anului, după ce Curtea de Casație și Justiție a afirmat că este colaborator al Securității, Băsescu s-a menținut tare pe poziție și a spus că nu va demisiona din funcția de europarlamentar.

„Nu cred că am de ce pentru că eu am fost ales cu anunţul CNSAS-ului făcut, deci nu a fost un lucru pe care cei care m-au ales l-au aflat după alegere. Şi acum sunt convins că nu există nicio frază care să implice declaraţii politice sau atitudini politice. Nu există nici măcar o singură frază”, a mai spus fostul președinte al României.