Info Actual > Politică > Traian Băsescu, adevărul despre vaccin. Care este cea mai bună variantă?!
Politică

Traian Băsescu, adevărul despre vaccin. Care este cea mai bună variantă?!

Traian Băsescu, adevărul despre vaccin. Care este cea mai bună variantă?!

După ce a stat de vorbă cu experții de la Oxford, Traian Băsescu deține informații prețioase despre vaccinurile de imunizare împotriva coronavirusului. Fostul președinte al României spune care este cea mai bună variantă. Pfizer, Moderna sau AstraZeneca?

Traian Băsescu a vorbit, la România TV, despre vaccinurile împotriva coronavirusului, afirmând că a discutat cu producătorii și că niciunul dintre ei nu poate oferi garanții asupra unei perioade de eficacitate.

”Probabil se va introduce și acest pașaport de vaccinare, e o problemă autonomă a fiecărui stat, nu intră sub tutela Comisiei Europene. Cei care au vaccin vor putea intra, cei care nu îl au trebuie să arate un test PCR. E un element de simplificare, nu de complicare a lucrurilor”, a declarat fostul președinte.

„Nimeni nu știe cât timp ne acoperă vaccinul”

„Actualele vaccinuri nu acoperă tulpinile din Brazilia și Africa de Sud. Acum se studiază dacă acoperă tulpina din Marea Britanie. Aceste vaccinuri nu au fost testate pe populație. Testarea în masă acum se face. Un vaccin, în mod normal, se face în 5-10 ani.

Eu am stat de vorbă cu producătorii de vaccin. Ei de aia nici nu garantează mai nimic prin contractele cu UE. Nimeni nu știe cât timp ne acoperă vaccinul, dacă e pentru 3 luni, 6 luni, 1 an, 2 ani. Se va vedea după campania de vaccinare”, mai spune Traian Băsescu.

Vaccinul Pfizer garantează  12 luni?

„Se pare că vaccinul Pfizer ar garanta 12 luni, dar vom vedea peste 12 luni. Toate cele trei vaccinuri par să facă față noii tulpini din Regatul Unit. Dar, se pare că.. Nimeni nu spune cu siguranță că o acoperă. Se încearcă o îmbunătățire a vaccinului.

Eu i-am avut în față pe cei de la Oxford, nu discut despre ceea ce citesc prin ziare, ci ce am vorbit cu oamenii aceia. E avantajul de a fi europarlamentar.”, a încheiat Traian Băsescu la România TV.

Amintim că Traian Băsescu s-a vaccinat la jumătatea lunii ianuarie, la Spitalul Militar Central din Bucureşti, unde au fost imunizați și preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu.