Actual

Traian Băsescu, o ultimă încercare de a recupera privilegiile pierdute în instanță. Fostul președinte a dat în jucată SPP

Traian Basescu

Cu doar trei zile rămase pentru a putea elibera vila de protocol, existând riscul să fie evacuat, Traian Băsescu face o nouă încercare pentru a putea să își recupereze privilegiile pierdute.

Traian Băsescu, o ultimă încercare de a recupera privilegiile pierdute în instanță. Fostul președinte a dat în jucată SPP

Fostul șef de stat, Traian Băsescu, a rămas fără protecția SPP după ce instanța a stabilit că a fost colaborator al Securității. I s-a transmis că protecția de care s-a bucurat anterior nu mai este posibilă, dată fiind decizia definită a Curții. Politicianul nu s-a lăsat și a cerut în instanță suspendarea deciziei de retragere a dispozitivului de protecție și pază emisă de SPP pe 28 martie.

Mai întâi, Traian Băsescu a reclamat Serviciul de Protecție și Pază (SPP) în data de 28 aprilie, la Curtea de Apel București, cerând „suspendarea executării actului administrativ nr. 1029/28.03.2022”, iar acum, cu trei zile înainte de termenul menționat pentru a elibera vila RAPPS

Fostul președinte cere suspendarea notificării primite de la SPP prin care a fost lăsat fără maşină, fără șofer, fără aghiotant și fără pază la locuința de protocol. Toate acestea i-au fost retrase după ce judecătorii Instanţei Supreme l-au declarat definitiv pe Traian Băsescu colaborator al Securității.

Prin acțiunea sa de la Curtea de Apel Bucuresti, Băsescu solicită suspendarea notificării primite de la SPP, cu numărul 1029 din data de 28 martie 2022, când a fost lăsat fără autoturism, fără șofer, fără aghiotant și fără pază la locuința de protocol. Primul proces, pe care l-a intentat la finalul lunii aprilie, are ca obiect suspendarea măsurilor luate de SPP cu retragerea dispozitivului, după ce Înalta Curte l-a declarat pe Băsescu, definitiv, turnător la Securitate.

De asemenea, Administrația Prezidențială a retras la rândul ei, indemnizația pe care Traian Băsescu o încasa în calitatea sa de fost președinte al României, aceasta fiind în cuantum de 75 la sută din indemnizația pe care o încasează președintele României în funcție.

Traian Băsescu solicită suspendarea notificării primite de la SPP

Traian Băsescu a deschis pe 16 mai, o a doua acțiune în instanță împotriva Serviciului de Protecție și Pază, de data aceasta pentru anularea notificării conform căreia i-au fost retrase mașina de serviciu, șoferul și aghiotantul.

Deocamdată, acest nou dosar nu a primit alocarea unui prim termen de judecată.

„Prin notificarea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) din data de 28.03.2022, Dlui. Traian Băsescu, beneficiarul contractului nr. 1.905/19.02.2015 având ca obiect folosința gratuită a imobilului- reședință oficială situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1, i s-a comunicat faptul că în termenul prevăzut de lege de 60 de zile de la încetarea contractului, atât Dumnealui, cât și membrii familiei au obligația de a elibera și de a preda reședința oficială.

În data de 23.05.2022 s-a împlinit termenul legal de 60 de zile în care Dl. Traian Băsescu avea obligația de a elibera și preda imobilul situat în București, Str. Gogol nr. 2, sector 1.

Întrucât imobilul menționat nu a fost eliberat și predat către R.A.-A.P.P.S., fostul Președinte al României a fost notificat, în acest sens, prin executor judecătoresc.

Precizăm faptul că, în condițiile în care nu se va da curs notificării în sensul eliberării reședinței oficiale, vom demara procedurile de evacuare”, se arată în comunicat.

Se pare, însă, că în acest weekend, Traian Băsescu va elibera casa din Gogol.