Actual Diverse

Trei pelerini și trei măicuțe au mâncat ciuperci otrăvite, la Mânăstirea Horezu, și au ajuns la spital

Trei pelerini și trei măicuțe au mâncat ciuperci otrăvite, la Mânăstirea Horezu, și au ajuns la spital

Ploile au favorizat apariția ciupercilor, așa că pădurile sunt pline și ademenitoare, pentru papilele gustative. Sunt persoane care spun că se descurcă în selectarea ciupercilor, cele bune de cele rele, otrăvitoare. Dar specialiștii nu o dată au atenționat că există o metamorfoză naturală, care se dovedește a fi fatală, dacă nu se intervine la timp din punct de vedere medical.

Trei pelerini și trei măicuțe au mâncat ciuperci otrăvite, la Mânăstirea Horezu, și au ajuns la spital

Trei pelerini şi trei măicuțe de la Mânăstirea Horezu au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce, în prima zi de Rusalii, au consumat mâncare de ciuperci la lăcaşul bisericesc vâlcean, au anunțat autorităţile locale.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea au precizat că echipajele medicale au fost chemate să intervină, printr-un apel la 112, de persoane aflate la mânăstire, care au început să se simtă rău la câteva ore după masa de seară. Au mâncat o tocăniță, pregătită de măicuţele de la Horezu, cu ciuperci pe care le-ar fi cules chiar ele dintr-o zonă împădurită din apropiere.

Noaptea trecută, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea au fost solicitaţi pentru o intoxicaţie alimentară cu ciuperci, la un lăcaş de cult în localitatea Horezu, sat Romanii de Jos, unde mai multe persoane au cerut ajutor. În urma acestei solicitări, șase persoane au fost transportate de echipajele SMURD şi SAJ la UPU Vâlcea pentru îngrijiri şi investigaţii suplimentare. În momentul preluării, persoanele în cauză, prezentau stări de rău (greţuri şi vărsături)”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Actualmente, medicii de la Spitalul Judeţean Vâlcea au declarat presei că toate cele șase persoane, turiști și măicuțe, se află în prezent internate la secţia Medicală, starea lor fiind stabilă.

S-au prezentat iniíal două măicuţe şi o tânără din Suceava, care au declarat că au consumat la masa de la ora 10,00 seara ciuperci culese din pădure. În jurul orei 2,00, au început să se simtă rău şi au solicitat ajutor medical. Primele care au ajuns la spital au fost o măicuţă şi tânără cazată la mânăstire, cu dureri de burtă, diaree, greaţă şi vărsături, la scurt timp sosind şi părinţii tinerei şi încă o măicuţă, cu aceleaşi simptome. Persoanele respective (trei măicuțe și familia formată din trei persoane n.r) au fost internate pe secţia Medicală şi sunt stabile în momentul de faţă”, a declarat medicul şef al UPU Vâlcea, dr. Florin Nicolae.

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a dispus o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce a produs această toxiinfecție alimentară. La rândul lor, polițiștii s-au autosesizat și au deschis o investigație in rem pentru vătămare corporală din culpă.

Foto: pixabay/video: youtube