Actual International

Trump, încercuit. Problemele juridice sunt serioase în două cazuri de răsunet: actele de la Mar-a-Lago și afacerile imobiliare

Trump, încercuit. Problemele juridice sunt serioase în două cazuri de răsunet: actele de la Mar-a-Lago și afacerile imobiliare

Situația fostului președinte Trump nu arată bine deloc. După Mar-a-Lago a venit și rândul afacerilor imobiliare ale familiei.

Trump, încercuit. Problemele juridice sunt serioase în două cazuri de răsunet: documentele de la Mar-a-Lago și afacerile imobiliare

O știre de ultimă oră atestă că Departamentul de Justiție poate redobândi accesul la fișierele sensibile confiscate de la Mar-a-Lago, a declarat o curte de apel, blocând o decizie anterioară a unui judecător. Și aceasta deoarece, un judecător federal interzisese temporar Departamentului să folosească dosarele marcate ca fiind clasificate în ancheta sa privind posibilitatea ca Donald Trump să fi reținut ilegal documente de apărare națională.

Pagini dintr-un dosar judiciar al Departamentului Justiției din America. Foto: Jon Elswick/Associated Press

O curte federală de apel a permis miercuri Departamentului Justiției să reia utilizarea documentelor marcate ca fiind clasificate care au fost confiscate de la fostul președinte Donald J. Trump, blocând deocamdată ordinul unei instanțe inferioare care a limitat strict ancheta privind modul în care Donald Trump a gestionat materialele guvernamentale, potrivit New York Times.

Procurorul general al statului New York, Letitia James. Foto: arhiva

Trump și cei trei copii adulți, acuzați oficial

În punctul culminant al altei anchete care a durat un an și al unei serii de ”încăierări” juridice, procurorul general al statului New York, Letitia James, l-a acuzat pe fostul președinte că a denaturat sistematic valoarea proprietăților sale.

Procurorul general Letitia James din New York a depus miercuri cererea pentru un amplu proces care îl acuză pe Donald J. Trump, afacerea cu imobiliare a familiei sale și trei dintre copiii săi că au mințit creditorii și asigurătorii, supraevaluându-și fraudulos activele cu miliarde de dolari.

Procurorul James încearcă interzică familiei Trump, inclusiv lui Donald Jr., Eric și Ivanka, să mai conducă vreodată o afacere în acest stat.

Copiii au răspuns pe social media

Cei doi fii mai mari ai lui Trump au prezentat amândoi faptul că membri familie sunt victime, o poziție pe care Trump a folosit-o în mod repetat pentru a găsi un teren comun cu susținătorii săi și pentru a prezenta criticile la adresa sa ca fiind în schimb atacuri la adresa lor. „Totul ține de politică”, a postat Donald Trump Jr. pe Twitter. „O glumă”, a postat și Eric Trump.

”Vânătoare de vrăjitoare”, în opinia lui Trump

Procurorul general Letitia James și-a asumat rolul de principal antagonist al lui Donald J. Trump în New York. Fostul președinte Trump a respins de mult timp ancheta ei privind afacerile sale ca pe o „vânătoare de vrăjitoare” partizană, descriind-o ca pe un procuror excesiv de zelos și motivat politic, scrie presa americană.

Doamna James, o fostă consilieră municipală din Brooklyn, care a ajuns să devină avocatul public al orașului, a fost aleasă procuror general în 2018, devenind prima femeie de culoare care ocupă o funcție la nivel de stat.