Actual Diverse

Ultima oră. O urgență medicală gravă a deviat un zbor Air Moldova

Ultima oră. O urgență medicală gravă a deviat un zbor Air Moldova
EVZ

„Astăzi, aeronava Air Moldova care opera zborul de întoarcere de la Tbilisi la Chișinău a aterizat de urgență pe aeroportul din Istanbul”, au scris reprzentanții companiei aeriane pe pagina de Facebook.

Ultima oră. O urgență medicală gravă a deviat un zbor Air Moldova

O cursă a companiei Air Moldova a fost nevoită să se devieze după ce marți, 8 noiembrie 2022, la bordul aeronavei a fost declarată o urgență medicală gravă.

Air Moldova a anunțat că zborul său Chișinău-Tbilisi a fost nevoit să aterizeze de urgență astăzi (8 noiembrie) la Istanbul, în Turcia, în urma unei urgențe medicale grave, după ce „unul dintre pasageri nu a mai dat semne de viață”.

În comunicatul companiei aeriene moldovenești se arată:

„În timpul zborului, echipajul a descoperit că unul dintre pasageri nu dădea semne de viață. Însoțitorii de zbor au acționat prompt, în conformitate cu reglementările de prim ajutor, dar încercările de resuscitare a pasagerului s-au dovedit a fi fără succes.

În timpul resuscitării, echipajul de cabină a aplicat toate metodele de resuscitare disponibile, fiind folosite atât masca de oxigen, cât și exercițiile de resuscitare cardio-respiratorie”.

Potrivit Air Moldova, căpitanul aeronavei și echipajul și-au asumat responsabilitatea de a efectua aterizarea de urgență pe cel mai apropiat aeroport. „Mulțumită colegilor noștri din departamentul OCC- Operations Management, aterizarea de urgență la Istanbul a fost posibilă”, a povestit ulterior acesta.

La sosire, pasagerul a fost asistat de medici, care au constatat îmbunătățirea stării de sănătate a pasagerului și i-au acordat îngrijiri medicale ulterioare, corespunzătoare. Echipa medicală a confirmat importanța și rezultatul eficient al acțiunilor echipajului de la bordul navei.

Zborul a fost decalat ca program orar, dar toți pasagerii au fost transportați în siguranță la Chișinău. Iar pasagerul în cauză este acum bine și în afara oricărui pericol.

Această relatare amintește de o altă „urgență medicală”, care a avut loc în timpul unui zbor de pe aeroportul spaniol Jerez către Londra Stansted din Marea Britanie (luni 11 iulie a.c.), care, de asemenea, a fost bine gestionată.

O persoană a scris pe Twitter, la momentul respectiv: „Felicitări echipajului de cabină @Ryanair și colegilor pasageri de pe zborul de astăzi de la Jerez la Stansted pentru că au avut grijă de domnul cu o urgență medicală… îi doresc o recuperare rapidă #teamwork”. La acea vreme, zborul a fost deviat spre Bordeaux, Franța.