Actual International

Ultima oră. Un atentat cu bombă la o secție de poliție din Thailanda s-a soldat cu un mort și 29 de răniți. VIDEO

Ultima oră. Un atentat cu bombă la o secție de poliție din Thailanda s-a soldat cu un mort și 29 de răniți. VIDEO
wikipedia/Poliție Thailanda

În dimineața zilei de marți, 22 noiembrie 2022, la o secție de poliție din sudul Thailandei a avut loc un atentat cu bomba, din primele informații care au ajuns pe rețelele de socializare.

Ultima oră. Un atentat cu bombă la o secție de poliție din Thailanda s-a soldat cu un mort și cel puțin 29 de răniți. VIDEO

Un oficial al poliției din Thailanda, regiunea de sud, a declarat pentru CNA News că o mașină capcană a explodat în incinta poliției, așteptându-se ca bilanțul victimelor să crească de la o oră la alta.

Locotenent-colonelul Niti Suksan, adjunctul comisarului de poliție din provincia Narathiwat, a declarat:

„Un ofițer de poliție a murit. A fost o mașină capcană. Încă curățăm zona, iar numărul răniților ar putea crește”.

Potrivit lui Pornprasit Jantra, directorul spitalului Rajanagarindra din Narathiwat, cel puțin 29 de persoane au fost rănite, inclusiv ofițeri de poliție și oameni simpli care avea treabă sau lucrau în regiunea respectivă.

Bilanțul morților în urma atentatului cu bombă de la secția de poliție este pe cale să crească, serviciile de urgență fiind încă la fața locului, la ora 11.00, după ceasul României.

Nimeni nu a revendicat până în prezent responsabilitatea pentru atac.

Imaginile de pe rețelele de socializare au arătat fum negru care ieșea dintr-o mașină în flăcări în interiorul unui complex de clădiri joase, iar poliția a deviat traficul. Reuters nu a putut verifica imaginile în mod independent, după cum au anunțat reprezentanții agenției de știri.

Atacul este doar cel mai recent, cu peste 17 atacuri din august. În total, aproximativ 7.300 de persoane au fost ucise în acest conflict din 2004, potrivit grupului Deep South Watch.

Regiunea, care se învecinează cu Malaezia, s-a confruntat timp de zeci de ani cu o insurecție de nivel scăzut din partea unor grupuri musulmane care urmăreau să obțină independența provinciilor predominant musulmane Pattani, Yala, Narathiwat și a unor părți din Songkhla.

Deși discuțiile de pace în regiune au început în anul 2013, acestea s-au confruntat, de-a lungul anilor, cu întreruperi repetate și, până în prezent, au dat puține rezultate.