Actual Social

Umilință cruntă pentru copiii săraci din Dâmbovița. Nu-și primesc tichetele sociale fără dosar cu șină

Umilință cruntă pentru copiii săraci din Dâmbovița. Nu-și primesc tichetele sociale fără dosar cu șină
Foto: Asociatia Jurnalistilor Civici - O sansa copiilor de la tara

Dosarul cu șină nu a „murit”! El trăiește încă, cel puțin într-o localitate din Dâmbovița unde autoritățile locale cer câte un exemplar familiilor care depun cerere pentru a primi tichetele sociale pentru copiii devaforizați.

Primăria din Cornești i-a anunțat pe părinții copiilor defavorizați din comună că trebuie să aducă dosar cu șină și câte zece folii de protecție pentru a putea depune cererea pentru primirea tichetelor sociale, cu ajutorul cărora pot să cumpere rechizite.

Ce acte trebuie să depună părinții

Anunțul a fost postat chiar pe pagina Facebook a instituției:

„Bună dimineața! Dosarele pentru tichete sociale (grădinița/ școală) se depun până la data de 2 septembrie la unitățile de învățământ din comună. De la primărie aveți nevoie de adeverință. Este necesară și adeverința cu venitul pe luna iulie de la locul de muncă. Mai multe informații veți găsi în informarea de mai jos.”

Cerința autorităților din Cornești erau alături de informarea primită de la Ministerul Educației, unde sunt trecute condițiile de eligibilitate pentru primirea ajutorului.  Nota de la minister a fost completată de mână cu o serie de condiții suplimentare, valabile pentru comuna Cornești.

„Părinții vor mai aduce:

dosar șină plastic

folii protecție – 10 buc

copie certificat naștere copil

copie BI părinți.”

Valoarea tichetelor sociale este de 500 de lei

Potrivit Edupedu.ro, copiii fără posibilități materiale din învățământul preșcolar, primar și gimnazial vor beneficia și în anul școlar 2022-2023 de tichete educaționale pe suport electronic pentru rechizite și alte materiale școlare, în valoare de 500 de lei. Anul trecut, 235.000 de elevi aflați în risc de abandon școlar din cauza condițiilor sociale au beneficiat de carduri sociale cu care să cumpere rechizite și haine pentru școală, iar banii au fost virați în aprilie 2022.