Actual Lifestyle

Un așa-zis medic a răpit dintr-un spital un bebeluș la câteva ore după naștere

Un așa-zis medic a răpit dintr-un spital un bebeluș la câteva ore după naștere
news.italy24.press

Medicul fals a încercat să fure mai mulți copii. O poveste șocantă…

În seara zilei de 19 octombrie 2022, doi noi părinți spanioli au trăit momente de panică, când au descoperit că femeia doctor care i-au adus pe lume nou-născutul, în realitate, nu era un doctor al spitalului, ci un străin, care l-a și răpit pe copil.

Pentru părinții copilului a început un coșmar care a durat toată noaptea

Povestea absurdă vine de la Bilbao, unde miercuri seară, un fals doctor, îmbrăcat în halat alb, a apărut în secția de ginecologie a spitalului universitar Basurto și a încercat să ajute la nașterea mai multor bebeluși.

Fapta, respectiv răpirea micuțului pe nume Aimar, a avut loc  miercuri seara, în jurul orei 21, fără ca vreunul din personalul spitalului să observe.

FOTO news.italy24.press

Răpire cu final fericit

Când și-au dat seama că micuțul lor a dispărut, pentru părinți a început un coșmar care a durat aproximativ 12 ore . De altfel, povestea a avut un final fericit când nou-născutul a fost găsit sănătos și sigur în jurul orei 8:30, joi, 20 octombrie 2022, după ce femeia l-a abandonat pe preșul unei case.

Potrivit celor spuse de proprietarii casei, cineva a lăsat copilul la ușă, pe preșul de la intrare, a sunat și a fugit.

Proprietarii casei unde a fost abandonat bebelușul au apelat imediat numărul de urgență și imediat a sosit o ambulanță cu incubator, care l-a readus pe nou-născut la spital, unde a reușit, în sfârșit, să ajungă în brațele mamei și tatălui, un cuplu de treizeci de ani originar din Durango.

Medicul fals a fost prins și arestat

Câteva ore mai târziu, poliția a găsit și răpitorul. Astfel, suspectul a fost arestat în jurul orei 10:30, după ce o vânătoare de oameni a avut loc toată noaptea. Din câte se pare, femeia arestată s-ar fi deplasat neîncetat toată noaptea prin Bilbao.

Este o fată de 24 de ani care, potrivit consilierului de securitate al guvernului basc, Josu Erkoreka, încercase să fure alți copii miercuri seară, intrând și în alte încăperi ale spitalului din Basurto fără a atrage atenția.

Bebelușul a fost luat de lângă mamă sub pretextul unui examen medical de rutină

Conform celor reconstruite, micul Aimar s-a născut marți, iar pe parcursul zilei de miercuri (19 octombrie 2022) a rămas cu mama sa într-o cameră de spital, până când, în jurul orei 21, o femeie care a pretins a fi cadru medical a luat bebelușul sub pretextul unui examen de rutină.

Medicul fals a plecat apoi în liniște și, folosind o pungă de plastic pentru a ascunde copilul, a părăsit spitalul. Abia când părinții copilului au fost surprinși de întârziere și au decis să ceară explicații medicilor din secție, alarma a fost declanșată.

Personalul spitalului și tatăl copilului au început să caute bebelușul în clădire și în restul clădirilor spitalului, în timp ce alertau poliția. Așa că a fost demarată o amplă operațiune de căutare care a determinat poliția să ceară ajutor populației, oferind și cadrul unui filmuleț care îl filma pe falsul doctor.

Datorită filmărilor, polițiștii au identificat-o pe femeie la scurt timp după ce au descoperit că autoarea răpirii, în vârstă de 24 de ani, și-a asigurat vecinii, anterior, că este însărcinată și, împreună cu părinții săi, și-a cumpărat niște haine și un scaun înalt, citează news.italy24.press