Actual Diverse

Un astronom britanic dat dispărut a fost găsit mort în deșertul din nordul Chile. Ce se știe despre omul de știință 

Un astronom britanic dat dispărut a fost găsit mort în deșertul din nordul Chile. Ce se știe despre omul de știință 
en.mercopress

Corpul profesorului Thomas Marsh, în vârstă de 60 de ani, dat dispărut încă de la mijlocul lunii septembrie, a fost găsit joi, 10 noiembrie 2022, în deșertul Atacama din nordul Chile.

Un astronom britanic dat dispărut a fost găsit mort în deșertul din nordul Chile. Ce se știe despre omul de știință

Thomas Marsh este un cunoscut astronom britanic, în vârstă de 60 de ani, care a fost dat dispărut la 16 septembrie. Acesta a fost descoperit mort, joi, 10 noiembrie 2022, în nordul statului Chile.

El fusese dat dispărut după ce vizitase Observatorul La Silla, care se află la periferia deșertului Atacama, în timpul unei călătorii de cercetare.

Pe Twitter-ul Poliției (imagine) scrie: ”Am fost informați că profesorul Tom Marsh a fost dat dispărut în Chile și suntem în contact cu Biroul pentru Commonwealth și Dezvoltare Externă (FCDO) și Interpol, precum și cu autoritățile chiliene”.

Potrivit rapoartelor locale, cadavrul său a fost găsit de autoritățile locale la aproximativ cinci kilometri distanță de observator, după ce acestea au lansat o operațiune de căutare extinsă.

Familia profesorului de la Universitatea Warwick se află în prezent în Chile, după ce a călătorit din Marea Britanie, pentru a ajuta la căutarea profesorului.

Christine Ennew, prorectorul universității din Midlands, a comentat:

„Știu ce momente îngrozitoare sunt pentru colegii care l-au cunoscut pe Tom și l-au considerat un prieten apropiat, precum și un academician și mentor inspirat”.

„Pentru toți cei care au fost afectați de știrile de astăzi (joi n.r.), vă rugăm să folosiți sprijinul pentru bunăstare care există pentru a vă ajuta în această perioadă dificilă”, a adăugat ea.

Familiei profesorului March i se oferă sprijin, a relatat un purtător de cuvânt al Foreign Office, care a adăugat că se află în contact cu autoritățile locale, după cum relatează news-sky.com.

Cum a decurs acțiunea autorităților locale

Reprezentanții poliției au luat în considerare „toate opțiunile” în căutarea lui Marsh, în vârstă de 61 de ani, cunoscut de localnici ca fiind un pasionat de mers pe jos, familiarizat cu terenul muntos în care a și dispărut, în cele din urmă.

Ultima dată a fost văzut într-o zi de vineri, iar toate hainele și alte obiecte personale, inclusiv pașaportul, ar fi rămas neatinse în camera închiriată în apropiere.

La căutari s-au folosit echipamente specializate, inclusiv drone și au participat voluntari de la un club de zbor local, au loc doar pe timp de zi, din cauza naturii terenului.

Aici au fost chemați anchetatori criminali de la poliția chiliană PDI, pentru a descoperi dacă dispariția este accidentală sau ar putea fi legată de o eventuală crimă. Ofițeri din cadrul poliției naționale de aplicare a legii Carabineros s-au implicat, de asemenea, în căutări.

Așa de mulți oameni au participat la căutarea profesorului astronom, încât acesta a fost, în sfârșit, găsit, doar că fără viață, din motive deocamdată necunoscute.