International

Suporterul spaniol care a plecat pe jos spre Qatar, dat dispărut, a fost arestat în Iran. Motivul este halucinant

Suporterul spaniol care a plecat pe jos spre Qatar, dat dispărut, a fost arestat în Iran. Motivul este halucinant
Rudaw

Suporterul spaniol, care a plecat în drumeție, adică pe jos, de la Madrid spre Qatar, pentru a urmări Cupa Mondială, dar a fost dat ulterior dispărut, este acum arestat în Iran.

Suporterul spaniol care a plecat pe jos spre Qatar, dat dispărut, a fost arestat în Iran. Motivul este halucinant

Santiago Sanchez Cogedor are 40 de ani. Fost parașutisit, este un mare fan al fotbalului spaniol. El a pornit într-o călătorie pe jos de la Madrid spre Qatar, pentru a fi prezent la meciurile din Cupa Mondială. Suporterul spaniol a fost dat dispărut la granița Kurdistanului irakian cu Iranul.

Miercuri, 26 octombrie 2022, au apărut primele vești despre temerarul pasionat de fotbal. Se pare că acesta ar fi fost arestat. Și aici vine motivul halucinant: a vizitat mormântul iraniencei Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, care a fost ucisă.

Familia lui Santiago, căreia i s-a pierdut urma la începutul lunii octombrie, când se pregătea să treacă granița dintre Kurdistan și Iran, ar fi fost informată deja de arestarea fiului lor în Iran.

În seara zilei de 27 octombrie 2022, mama lui Santiago a confirmat arestarea fiului în Iran. Într-o convorbire telefonică, tânărul avea o stare bună, povestește mama lui. 

Între timp, oficiali de la Ambasada Spaniei au declarat că fac demersuri pentru a primi permisiunea oficialităților de a-l vizita pe Santiago, la locul de detenție.

Când a dispărut Santiago

Potrivit contului de Twitter @iranintlsport care citează informații de la Iran International, „Santiago Sanchez, un fan de fotbal din Spania, care a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Iran, a fost arestat în orașul Saqqez, la mormântul lui Mahsa Amini.

„Se spune că a fost arestat împreună cu traducătorul său și apoi transferat la Teheran”.

Știrea inițială care anunța dispariția suporterului spaniol

Un suporter de fotbal din Spania, care făcea o drumeție de la Madrid la Qatar, ar fi dispărut în apropiere de Iran. Fostul parașutist Santiago Sanchez Cogedor, în vârstă de 40 de ani, a dispărut la granița Kurdistanului irakian cu Iranul, potrivit rapoartelor oficiale spaniole.

Suporterul echipei Real Madrid a pornit în drumeția de 6.920 de kilometri spre Qatar pentru a urmări Cupa Mondială de Fotbal din 2022, documentându-și călătoria pentru cei 37.000 de urmăritori de pe Instagram.

Fanul de fotbal dispărut a plecat din Alcala de Henares, lângă Madrid, pe 8 ianuarie a.c.. El spera să ajungă în Qatar la începutul lunii noiembrie, mergând tot drumul doar pe jos.