Actual International

Un avion cu 72 de oameni la bord s-a prăbușit în Nepal. Niciun supraviețuitor nu a fost anunțat. Imagini cu ultima filmare

Un avion cu 72 de oameni la bord s-a prăbușit în Nepal. Niciun supraviețuitor nu a fost anunțat. Imagini cu ultima filmare
EVZ

Un avion cu 68 de pasageri și patru membri ai echipajului s-a prăbușit în Nepal. Se pare că nu există niciun supraviețuitor. Au fost numărate primele 40 de cadavre de la fața locului. Primele informații de la fața locului au fost lansate inclusiv pe rețelele de social media.

Un avion care transporta 72 de persoane s-a prăbușit în Nepal. Niciun supraviețuitor nu s-a anunțat. Imagini terifiante cu ultima filmare

Un avion cu 72 de persoane la bord s-a prăbușit în Nepal. Niciun supraviețuitor nu a fost anunțat. Imagini cu ultima filmare

Un avion de pasageri care transporta 72 de persoane s-a prăbușit duminică, 15 ianuarie 2023, în Nepal.

Conform informațiilor de ultimă oră din surse locale, avionul s-a prăbușit în regiunea Pohkhra, la aproximativ 200 de kilometri de capitala Katmandu.

Oamenii călătoreau la bordul unui zbor al companiei Yeti Airlines, un transportator local din Nepal. Canalele de știri menționează că nu există nici măcar un supraviețuitor, dată fiind amploarea accidentului.

Potrivit unei declarații a unui purtător de cuvânt al Yeti Airlines, prăbușirea a avut loc între vechiul aeroport din regiune și Aeroportul Internațional Pokhra.

Avionul a decolat din Katmandu și urma să aterizeze la Pokhra, după un zbor scurt de 30 de minute.

O înregistrare video postată pe Twitter, filmată cu câteva momente înainte de prăbușire, arată cum avionul zboară la o altitudine joasă în apropierea unei zone rezidențiale, în timp ce începe să se încline lateral.

Avionul s-a prăbușit în cele din urmă la scurt timp după ce a fost filmat videoclipul.

„Echipele de intervenție au ajuns deja acolo și încearcă să stingă focul. Toate agențiile se concentrează acum mai întâi pe stingerea incendiului și apoi pe salvarea pasagerilor”, a declarat Gurudutta Dhakal, un oficial local, potrivit Reuters.

Dhakal a mai spus că epava avionului a luat foc la câteva momente după ce s-a prăbușit.

Între timp, premierul Nepalului, Pushpa Kamal Dahal, a convocat o reuniune de urgență a consiliului de miniștri după accidentul aviatic.

Imagini de la canalul de televiziune local postate pe Twitter arată urmările tragediei, în timp ce se poate vedea fum gros ieșind din epava avionului, în timp ce salvatorii se adună în jurul acestuia.

Actualizările oficiale au precizat că printre cetățenii străini aflați la bordul zborului se numără rezidenți din Australia, Franța, Irlanda și India. Printre pasageri se aflau zece străini, iar doi dintre ei erau bebeluși.

Până la ora închiderii ediției, au fost numărate deja 40 de cadavre.

Nepalul a fost martorul mai multor accidente aviatice tragice în ultimii ani, cel mai recent fiind în mai 2022, care a dus la moartea tuturor celor 22 de pasageri aflați la bordul unui alt transportator de pasageri din Nepal, cunoscut sub numele de Tara Air.

Un alt accident a avut loc în martie 2018, când un avion al companiei US-Bangladeshi Airlines s-a prăbușit în apropierea aeroportului internațional Katmandu. Peste 51 de persoane au murit în incident.