Actual Diverse

Un avocat confirmă trendul din instanțe privind prescripția deși justiția se află, încă, într-o nepermisă ”schizofrenie”

Un avocat confirmă trendul din instanțe privind prescripția deși justiția se află, încă, într-o nepermisă ”schizofrenie”

Unii se cred mai presus de lege și aici vorbim în speță despre legiuitori. Există judecători care au prins rădăcini exact prin acest fapt: se cred mai presus de lege și nu vor să se supună prevederilor normative legale, în cazul dat – prescripția. Deciziile, la final, de multe ori sunt date după bunul plac și nicidecum după lege.

Un avocat confirmă trendul din instanțe privind prescripția deși justiția se află, încă, într-o nepermisă ”schizofrenie

Cunoscutul avocat Adrian Toni Neacsu, vicepreședinte al partidului Coaliția pentru Națiune (CpN), confirmă trendul din instanțe favorabil respectării și aplicării Deciziilor CCR 297/2018 si 358/2022 privind prescripția.

Cum stau lucrurile mai exact povestește, dar și confirmă cele menționate anterior în media românească, avocatul Toni Neacșu.

Avocatul Adrian Toni Neacșu confirmă trendul din instanțe pentru respectarea deciziilor CCR pe prescripție cu următoarea afirmație redată în media de specialitate: “Am numărat peste 150 de hotărâri în care s-a dat efect deplin Deciziilor CCR… Totusi, există și câteva zeci de hotărâri, unele chiar definitive, prin care deciziile CCR privind prescripția sunt ignorate, prin interpretarea lor limitată… Justiția se află încă într-o nepermisă ‘schizofrenie’.”

Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, de luni, 19 septembrie 2022, avocatul Neacșu dezvăluie că există, însă, și câteva zeci de hotărâri judecătorești în care deciziile CCR cu privire la prescripție au fost, totalmente, ignorate. Or, acest aspect arată ratarea unuia dintre scopurile constituționale ale Justiției, acela de a fi predictibilă, coerentă și egală pentru toți. Dar nu este așa, motiv pentru care, avocatul a concluzionat, cu tristețe și dezamăgire: “Justiția se află, încă, într-o nepermisă ‘schizofrenie’.”

Rămâne întrebarea: cum putem schimba ceva în acest sens. Își pot reveni la normal, aplicând buchia legii, acești oameni de care depinde viața semenilor lor, chiar dacă destinul i-a adus în fața judecății?

”Atunci când vorbesc despre hotărâri judecatorești în care deciziile CCR au fost ignorate poate părea doar o numaratoare contabilicească, dar pentru fiecare dintre acestea un om stă la inchisoare deși nu ar trebui,” a mai scris avocatul pe pagina sa de social media, profund dezamăgit de starea în care se află, actualmente, justiția română.

Foto: arhiva