Actual International

Un celebru jurnalist american spune despre fostul președinte Donald Trump că este „un pericol de neegalat”

Un celebru jurnalist american spune despre fostul președinte Donald Trump că este „un pericol de neegalat”

Înaintea publicării interviurilor sale audio, inedite, cu fostul președinte Donald Trump, celebrul jurnalist din Afacerea Watergate, Bob Woodward, a scris că, după ce a ascultat din nou înregistrările, a ajuns la concluzia că Trump este un „pericol de neegalat”, mai degrabă decât „omul nepotrivit” pentru a fi președinte.

„The Trump Tapes: Bob Woodward’s Twenty Interviews with President Trump” urmează să fie lansat pe 25 octombrie. Este un audiobook care conține conversații inedite dintre jurnalistul veteran și omul de afaceri devenit politician.

Într-un articol de opinie pentru Washington Post, publicat duminică, care include fragmente inedite din „The Trump Tapes”, Woodward a scris că și-a încheiat cartea sa din 2020 despre președinte, numindu-l pe Trump „omul nepotrivit pentru această funcție”.

Woodward spune acum că evaluarea sa despre Trump nu l-a descris cu exactitate pe fostul președinte.

„Doi ani mai târziu, îmi dau seama că nu am mers până la capăt. Trump este un pericol de neegalat”, a scris Woodward.

El a continuat: „Dacă îl asculți în legătură cu o serie de probleme, de la politica externă la virus și până la nedreptatea rasială, este clar că nu știe ce să facă. Trump a fost copleșit de această funcție. Era în mare măsură deconectat de nevoile și așteptările de leadership ale publicului, iar focalizarea sa absolută a devenit președinția”.

Woodward explică în articolul său pentru Post că a decis să facă publice înregistrările pentru a surprinde personalitatea lui Trump într-un mod în care cuvântul scris nu ar putea-o face. „Vocea lui Trump îi amplifică prezența”, a spus Woodward.

Casetele permit ascultătorilor să îl audă pe Trump întrerupându-l în mod repetat și, uneori, luându-l în derâdere pe Bob Woodward în timp ce vorbesc despre cele mai presante probleme politice ale președinției sale, inclusiv despre modul în care a gestionat pandemia COVID-19, pe care Woodward a descris-o ca fiind „cel mai mare eșec” al lui Trump.

În fragmente din înregistrările Trump Tapes, publicate anterior de CNN, Trump poate fi auzit vorbind despre admirația sa pentru lideri puternici precum președintele rus Vladimir Putin și președintele nord-coreean Kim Jong Un. Într-un alt clip, Trump s-a lăudat, de asemenea, în fața lui Woodward că niciun alt președinte nu a fost „mai dur” decât el atunci când s-a confruntat cu punerea sub acuzare.

Donald Trump, un nu anunț despre candidatura sa

Toate acestea vin și pe fondul declarațiilor lui Trump că vrea să candideze la următoarele alegeri.

La mitingul din Texas, Trump a glumit, spunând că trebuie doar să „survoleze un stat democrat” pentru a primi o „citație a marelui juriu”. A lăsat din nou să se înțeleagă că va intra în cursa pentru președinție din 2024.

„Alegerile au fost fraudate, iar acum țara noastră este distrusă. Am candidat de două ori. Am câștigat de două ori”, a afirmat el. „Și acum, pentru a face țara noastră să aibă din nou succes, să fie sigură și glorioasă, probabil că va trebui să o fac din nou