Actual Diverse

Un incendiu imens de la o stație de autobuze a lăsat un întreg oraș european fără transport

Un incendiu imens de la o stație de autobuze a lăsat un întreg oraș european fără transport
Twitter

Un incendiu imens care a izbucnit la primele ore ale zilei într-o magazie de autobuze a lăsat orașul Utrecht fără transport în această dimineață. Utrecht este al patrulea oraș ca mărime și municipiu din Țările de Jos, capitala și cel mai populat oraș al provinciei Utrecht din Olanda. Este situat la aproximativ 35 km sud-est de capitala Amsterdam și la 45 km nord-est de Rotterdam.

Un incendiu masiv într-o stație de autobuze a lăsat un întreg oraș european fără transport. Este un haos, a spus un reprezentant al societății de transport

Un incendiu la centrul de parcare pentru autobuze Westraven a distrus până la 15 autobuze.

Incendiul uriaș și pagubele rezultate au făcut ca niciunul dintre autobuzele neafectate de incendiu să nu poată părăsi instalația, potrivit ediției Telgraaf de vineri, 13 ianuarie 2023.

Pe rețelele de socializare au apărut de asemenea informații despre incidentul dat dar și date cu referire la numărul autobuzelor care nu pot circula până la remedierea situației incredibile, pentru o zi obișnuită de lucru și școală.

Transportatorul U-OV și regiunea de siguranță din Utrecht au declarat că este dificil de evaluat numărul de autobuze care au fost distruse, deoarece multe dintre ele sunt complet arse. Un purtător de cuvânt al U-OV a declarat: Este un haos.

Deși incendiul, despre care se crede că a izbucnit în jurul orei 4:50, a fost stins până la ora 7:30, nivelul de devastare a făcut dificilă evaluarea pagubelor.

Foto: rtvutrecht.nl. După stingerea incendiului

Incendiul a făcut ravagii într-o zonă industrială, motiv pentru care impactul asupra locuitorilor din apropiere pare limitat.

Aici este o companie de logistică și o parcare. În apropiere se află și un hotel. Deocamdată, fumul pare să se îndrepte spre A12, nu spre zonele populate. Sfatul nostru este totuși, dacă locuiți în apropiere, să închideți ferestrele și ușile, deoarece fumul nu este niciodată sănătos.”

Pe autostrada A12, Haga spre Utrecht, ieșirea Kanaleneiland este închisă din cauza incendiului. Traficul din ambele direcții este dirijat spre oraș, informează Rijkswaterstaat.

Se spune că serviciile de urgență se află încă la fața locului și confirmă faptul că nimeni nu pare să fi fost rănit în incendiu.

Originea incendiului nu este cunoscută. Încă nu se știe nimic despre originea incendiului. „Și noi suntem curioși în această privință, dar încă nu putem spune nimic în acest sens”, a declarat Mackloet de la Regiunea de siguranță din Utrecht.

Un purtător de cuvânt al poliției a confirmat, pentru media, că va fi efectuată o anchetă privind cauza incendiului din stația de autobuze.