Diverse International

Un lansator de rachete a provocat incendiul devastator din clubul rusesc. Cel care a tras e arestat fiindcă au murit 15 tineri

Un lansator de rachete a provocat incendiul devastator din clubul rusesc. Cel care a tras e arestat fiindcă au murit 15 tineri
Captura Video

Bilanțul incendiului izbucnit într-un club de noapte din Rusia este momentan de cel puțin 15 persoane moarte și mai mulți răniți. Asemănările cu incendiul de la Colectiv sunt șocante: trei ieșiri au fost găsite blocate, focul a provenit de la un lansator de rachete de semnalizare, despre care oamenii au crezut că a fost declanșat de artificii, mai multe persoane moarte, alte zeci de oameni răniți.

O imagine de coșmar au văzut pompierii sosiți la fața locului: interiorul a fost cuprins de flăcări, acoperișul s-a prăbușit, iar 15 tineri nu au mai avut timp să iasă.

Un lansator de rachete a provocat incendiul devastator din clubul rusesc. Cel care a tras este arestat pentru moartea a 15 tineri

Un incendiu izbucnit într-un club de noapte din orașul rusesc Kostroma, despre care se credea inițial că ar fi fost provocat de focuri de artificii, s-a soldat cu moartea a cel puțin 15 persoane.

Potrivit unui raport de ultimă oră al biroului procurorului din regiunea Kostroma, în timpul unei anchete efectuate în urma tragicului incendiu care a avut loc, s-a constatat că ieșirile de incendiu din clubul de noapte Polygon erau blocate, după cum relatează gazeta.ru.

Informațiile preliminare au sugerat că în local a avut loc o bătaie înainte de producerea incidentului.

Se pare că focul ar fi fost declanşat de un bărbat beat care a tras cu un pistol de semnalizare pe ringul de dans, a transmis agenţia de presă rusă. Acesta ar fi tras apoi cu un lansator de rachete de semnalizare Hunter’s Signal în interior, ceea ce a aprins focul în club. Ulterior, a avut loc o încăierare generală. Iar făptașul a luat-o la fugă, părăsind locul faptei, lăsând în urma lui un adevărat iad.

Incendiul s-a extins pe o suprafață de 3.500m². Pe măsură ce interiorul a fost cuprins de flăcări, acoperișul s-a prăbușit, iar oamenii nu au avut timp să iasă.

Cel care a provocat incendiul se întorsese de pe frontul din Ucraina

Poliţia rusă a anunţat sâmbătă arestarea prezumtivului autor al unui incendiu izbucnit în timpul nopţii într-un bar din Kostroma, oraş situat la circa 300 de kilometri nord-est de Moscova, şi care s-a soldat cu cel puţin 15 morţi, transmite AFP.

”La capătul unei serii de măsuri de căutare, poliţiştii au identificat şi arestat un suspect de o faptă ilegală într-unul dintre barurile de noapte din oraşul Kostroma, care a provocat un incendiu şi moartea victimelor”, a declarat Ministerul de Interne rus într-un comunicat, fără a oferi alte detalii despre suspect.

Principalul suspect în cazul incendiului izbucnit vineri noapte într-un club din orașul rusesc Kostroma a fost arestat și și-a recunoscut faptele, relatează TASS. Este vorba despre Stanislav Ionkin, un tânăr de 23 de ani.

Acesta a recunoscut că a tras cu un lansator de rachete de semnalizare Hunter’s Signal în interiorul clubului, după o bătaie generală. După ce tavanul a luat foc, el a recunoscut de asemenea că a părăsit în grabă clădirea.

Se pare că tânărul a fost prins la 6 km distanță de locul unde 15 oameni au murit. Povestea lui este o adevărată dramă a războiului ruso-ucrainean. Stanislav Ionkin este căsătorit și are doi copii. El a luptat în Ucraina și s-a întors în Rusia după ce a fost rănit în timpul unor bombardamente, pe 22 august.

Apropiații lui au declarat presei locale că, atunci când a început bombardamentul, tânărul transporta muniție împreună cu alți militari. În urma atacurilor, a fost aruncat din mașină și și-a rupt piciorul. A revenit în regiunea Kostroma după ce a stat internat mai mult timp într-un spital de lângă Astrakhan, potrivit media.

Despre locul care a devenit coșmar peste noapte

Despre locația dată se știe că proprietarul cafenelei „Poligon” care a ars în Kostroma este Ikhtiyar Ildyr ogly Mirzoev, deputat al Dumei Regionale Kostroma din cadrul partidului Rusia Unită, potrivit Nexta TV.

Focul a izbucnit într-un bar cu ring de dans şi restaurant pe nume ”Poligon”, descris iniţial drept o cafenea. Pe site-ul său, însă, ”Poligon” este prezintat drept o braserie tradiţională rusă în timpul zilei, transformată în bar dansant, club, pe timp de noapte, foarte popular în rândul agenţilor de la poliţia rutieră şi care în mod tradițional este deschis toată noaptea.