Info Actual

Info Actual > Politică > Un ministrul din cabinetul Trump și-a dat demisia! ”Țara noastră a trăit un eveniment traumatic”
Politică

Un ministrul din cabinetul Trump și-a dat demisia! ”Țara noastră a trăit un eveniment traumatic”

Un ministrul din cabinetul Trump și-a dat demisia! ”Țara noastră a trăit un eveniment traumatic”

Elaine Chao, Ministrul SUA al Transporturilor, și-a anunțat demisia invocând „îngrijorarea” sa față de asaltul Capitoliului de către susținătorii președintelui Donald Trump. Jackie Speier, un membru ales al Senatului american s-a revoltat: “Aceste demisii nu înseamnă nimic acum. Șobolani care părăsesc nava care se scufundă”.

“Țara noastră a trăit un eveniment traumatic, complet evitabil, care m-a tulburat atât de mult încât nu pot să îl ignor”, a declarat Elaine Chao, primul membru al cabinetului lui Donald Trump care și-a anunțat demisia de la violențele de miercuri.

„A fost onoarea vieții mele să servesc Departamentul Transporturilor din SUA”, a fost mesajul publicat de ea pe Twitter.

Chao a scris în declarația adresată agenției pe care a condus-o că va demisiona efectiv luni și că este ”profund tulburată” de evenimentele ”pe deplin evitabile” de la clădirea Capitolului.

„Sunt extrem de mândră de numeroasele realizări pe care am reușit să le-am construit împreună pentru țara noastră și nu voi uita niciodată angajamentul pe care îl aveți pentru acest departament și Statele Unite ale Americii”, a continuat declarația ei.

Un înalt oficial al administrației a declarat că după ce a luat „timp pentru a absorbi” insurecția de pe dealul Capitoliului și răspunsul președintelui la aceasta, Chao a decis să demisioneze. “Astăzi, au fost multe căutări de suflet și discuții”, a mai spus oficialul. „Evident, a fost ceea ce trebuie făcut”.

Demisia sa a fost întâmpinată cu reticență

Democrata Alexandria Ocasio-Cortez, considerând că demisia cu 13 zile înainte de sfârșitul mandatului lui Donald Trump a fost doar ”o încercare de a se proteja”, a declarat că, dacă ministrul „consideră evenimentele de ieri atât de condamnabile, ar trebui să convingă cabinetul să invoce cel de-al 25-lea amendament și să nu abdice din funcție”.

Jackie Speier, un alt membru ales al Camerei a răspuns revoltat: “Aceste demisii nu înseamnă nimic acum. Șobolani care părăsesc nava care se scufundă. Ar trebui să invoce al 25-lea amendament”.

Demisie la nivel înalt

Consilierul adjunct pentru Securitate Naţională al preşedintelui american, Matt Pottinger, a demisionat în urma violenţelor de la Capitoliu declanşate miercuri de susţinătorii lui Donald Trump.

Surse apropiate demisionarului spun că demisia lui Pottinger este răspunsul acestuia la felul în care Trump şi-a mobilizat supoterii să stopeze validarea noului preşedinte american, potrivit Antena 3.