Actual International

Un mort și doi răniți într-un incident armat la McDonald’s. Cum s-a întâmplat și care este starea oamenilor acum

Un mort și doi răniți într-un incident armat la McDonald’s. Cum s-a întâmplat și care este starea oamenilor acum
Facebook McDonald's Chicago

Un incident armat în fața unui restaurant McDonald’s din Chicago s-a soldat cu un mort și alți doi oameni au fost spitalizați cu răni prin împușcare, dintre care unul în stare gravă. Martorii povestesc cum s-a derulat incidentul iar descrierea lor este parcă dersprinsă dintr-un film și nicidecum din realitatea cotidiană.

Un mort și doi răniți într-un incident armat la McDonald’s. Cum s-a întâmplat și care este starea oamenilor acum

Un incident armat în fața unui restaurant McDonald’s din orașul Chicago, în după-amiaza zilei de joi, 10 noiembrie 2022, s-a soldat cu moartea unui bărbat. Alte două persoane au fost, de asemenea, rănite în timpul evenimentului care a avut loc în jurul orei 14:47, la intersecția dintre W. 95th St. și S. Lafayette Avenue.

Potrivit reprezentanților poliției din Chicago, persoana decedată este un bărbat în vârstă de 27 de ani. Cei doi răniți din cartierul Far South Side din Chicago sunt o femeie de 49 de ani și un bărbat de 27 de ani. Nu au fost făcute publice alte informații despre bărbatul mort, cu excepția faptului că a fost împușcat de mai multe ori. El a fost transportat de urgență la Advocate Christ Medical Centre, unde a decedat ulterior.

Se pare că bărbatul rănit a fost împușcat în spate. El a fost transferat la aceeași unitate și medicii au anunțat că acesta se află într-o stare stabilă. Femeia rănită ar fi în stare gravă la Spitalul Universității din Chicago.

Pastorul Donovan Price, care are o biserică în apropiere de locul împușcăturilor, martor la cele întâmplate și vizibil șocat, a declarat, citatde media: „Erau trei persoane care mergeau pe jos. Două persoane tocmai cumpăraseră niște mâncare, iar o mașină se oprește, aparent o mașină albă, și pur și simplu a deschis focul. O cantitate nebună de focuri de armă”.

El a adăugat: „În ultima zi călduroasă a anului, imediat după alegeri, ca să vedem dacă unii dintre acești oameni vor face ceea ce spun. Și avem un bun exemplu astăzi. Este o zi violentă în oraș, cu siguranță o zi violentă, pur și simplu nebună, în timp ce oamenii încearcă să se întoarcă acasă de la serviciu”.

Oficialii americani au anunțat că în interiorul restaurantului au fost găsite cartușe folosite în valul de împușcături. Martori oculari care au vorbit cu ABC7 au declarat și ei la rândul lor, pentru postul de știri, că un vehicul a trecut pe lângă McDonald’s și că din el s-au tras gloanțe, după cum relatează abc7chicago.com.