Actual Diverse

Un nou început de drum pentru Alexia. Minunea continuă: primii pași în recuperare

Un nou început de drum pentru Alexia. Minunea continuă: primii pași în recuperare
Infoactual/arhiva

În aceste zile, Alexia face primii pași în recuperare, după tragicul accident cu autocarul răsturnat, nu departe de Iași. După ce medicii ieșeni au reușit să îi replanteze mâinile, acum tânăra a pornit pe drumul anevoios al recuperării medicale.

Un nou început de drum pentru Alexia. Primii pași în recuperare

Pe Alexia o cunoaștem după ce povestea ei a fost îndelung mediatizată, inclusiv de către Infoactual. Ea este fetița care a supraviețuit în mod miraculos accidentului rutier nefericit, în urma căruia i-au fost reatașate ambele brațe, după intervenții chirurgicale efectuate în premieră europeană.

Alexia este o copilă luptătoare, ca dovadă fiind și perioada grea care abia începe și anume recuperarea. Serviciile medicale pentru acest proces îndelungat au fost oferite familiei Tudose de către o clinică privată din Botoșani.

Acum, Alexia va fi ajutată de echipa de medici de la această clinică de recuperare medicală din Botoșani să revină la viața dinaintea teribilului accident rutier. O vor ajuta să se recupereze echipa de specialiști din cadrul clinicii, printre care se află Ioana Iftime, medic de recuperare, Radu Malancea, medic de ortopedie și traumatologie, dar și Maria Hrihoreanu, kinetoterapeut.

Despre povestea recuperării au relatat pe larg colegi de la presa locală – Botoșăneanul.

Procesul de recuperare pentru Alexia va fi un proces lung. Deocamdată ne concentrăm pe restul corpului, decât pe cele două brațe, ca să o pregătim încet, încet pe ceea ce înseamnă recuperarea brațelor ei. Deocamdată multă vreme vom face în continuare kinetoterapie și terapii manuale, fără aparatură cu proceduri electrice. Deci, terapie prin mișcare”, a declarat Ioana Iftime, medic de recuperare medicală.

Familia Tudose, respectiv părinții Alexiei, urmează să se constituie parte civilă în procesul penal care va fi deschis împotriva șoferului, în cazul în care se va constata că se face vinovat de producerea accidentului rutier.

Deocamdată, potrivit reprezentantului legal al familiei, Marian Jurgiu, citat de media menționată, este prematur să se discute despre cuantumul daunelor materiale sau morale ce vor fi pretinse în instanță, în funcție de durata recuperării medicale pentru Alexia, dar și gravitatea traumelor suferite de părinți sau frate.