Lifestyle

Un nou val de împușcături în America, soldat cu patru morți. Halucinant cum un tânăr de numai 19 ani a paralizat un oraș întreg

Un nou val de împușcături în America, soldat cu patru morți. Halucinant cum un tânăr de numai 19 ani a paralizat un oraș întreg

Nici nu am ieșit bine din valurile de atentate anterioare, că o nouă amenințare a aplanat asupra unui oraș întreg din Statele Unite. Împușcături în plină stradă s-au soldat cu patru morți. Întregul oraș a fost dat peste cap. Și mai mult decât atât halucinantă este și vârsta atacatorului: doar 19 ani. Ce s-a întâmplat cu exactitate, în cele ce urmează.

Un nou val de împușcături în America, soldat cu patru morți. Halucinant: tânărul de numai 19 ani are antecedente și a fost eliberat înainte de termen. Video

O serie de împușcături au avut loc în Memphis, soldate cu patru morți și trei răniți, a dus autoritățile la o febrilă ”vânătoare” de oameni care a închis, aproape în totalitate, al doilea oraș ca mărime din Tennessee, până când poliția a anunțat miercuri seara târziu că a capturat un suspect în vârstă de 19 ani.

La conferința de presă de joi dimineața devreme, primarul Jim Strickland a condamnat ceea ce a numit un „atac criminal fără sens„. El a declarat că este „supărat pentru cetățenii care au fost nevoiți să se adăpostească pe loc până când acest suspect a fost prins. Acesta nu este un mod de a trăi și nu este acceptabil. Locuitorii orașului s-au confruntat cu un tip de violență cu care nimeni nu ar trebui să se confrunte„.

Incredibil: polițiștii au identificat opt scene de crimă

Departamentul de poliție din Memphis l-a identificat pe suspectul care a provocat ravagiile, care, potrivit autorităților, au inclus nu mai puțin de opt scene de crimă și au trecut în statul vecin Mississippi, ca fiind Ezekiel Kelly.

Suspectul, bărbatul de 19 ani, de culoare neagră, a fpst văzut conducând un Infiniti albastru deschis, potrivit informației publicat pe site-ul Poliției.

Tânărul urmează să fie acuzat de mai multe infracțiuni, dar până atunci el a fost transportat la închisoare, pentru a fi înregistrat oficial ca fiind sub anchetă.

Cum au decurs evenimentele

Scena groazei a fost făcută public pe Facebook și Twitter.

Vânătoarea de oameni a început miercuri, în jurul orei 18.00, după ce autoritățile au fost alertate despre un schimb de focuri pe Facebook Live, ceea ce a determinat imediat ca autoritățile să ia măsuri urgente, încurajând locuitorii să rămână în casă. „Dacă nu este nevoie să fiți afară, vă rugăm să rămâneți acasă!„, a transmis orașul Memphis pe Twitter.

O altă reacție imediată au luat-o și reprezentanții transportului public.

Având în vedere amenințarea reprezentată de un bărbat care părea să se plimbe cu mașina prin oraș împușcând la întâmplare oameni, Autoritatea de Transport din zona Memphis și-a suspendat serviciul de troleibuz și autobuz.

Cronologia faptelor a fost expusă pe larg în cadrul conferinței de presă.

Șeful Cerelyn (C.J.) Davis de la Departamentul de Poliție din Memphis a prezentat o cronologie detaliată a acestei serii de împușcături, spunând că aceste crime ale domnului Kelly au început cu puțin înainte de ora 1:00 miercuri dimineața, când a fost înregistrată și prima victimă: un bărbat de 24 de ani, împușcat mortal pe aleea sa din blocul 3100 de pe Lyndale Avenue.

Alte cazuri enumerate la conferința de presă: Un bărbat a fost împușcat în interiorul mașinii sale, o femeie care se afla în mișcare a fost împușcată în picior, noroc că rănile nu siut atât de grave și a putut fi tratată cu ușurință la spital. Ulterior, în jurul orei 18.00, domnul Kelly era pe Facebook Live când a dat buzna într-un magazin AutoZone și a rănit grav un bărbat, au declarat autoritățile locale.

Aflând despre înregistrarea video și polițiștii s-au implicat imediat și au pornit propria acțiune care a condus la arestarea făptuitorului.

Foto: twitter.com/MEM Police Departament SUA

Culmea ironiei: tânărul are antecedente și a fost eliberat înainte de termen

Tânărul are antecedente. În 2020, el a fost acuzat, de asemenea, de două capete de acuzare de tentativă de omor de gradul întâi, de posesie de armă de foc și de punere în pericol nesăbuit cu o armă mortală. Atunci în vârstă de 17 ani, el a fost inițial acuzat în instanța pentru minori, potrivit înregistrărilor, dar cazul său a fost transferat la instanța pentru adulți.

Primarul Strickland a declarat că a fost condamnat la trei ani de închisoare după ce a pledat vinovat la o acuzație mai puțin gravă, de agresiune agravată, dar a executat doar 11 luni și a fost eliberat din închisoare în martie.

Dacă domnul Kelly și-ar fi ispășit întreaga pedeapsă de trei ani, el ar fi fost și astăzi în închisoare, iar patru dintre concetățenii noștri ar fi fost încă în viață„, a declarat primarul, citat de New York Times.

Tribunalul a emis acum un mandat de arestare pentru crimă de gradul întâi pe numele lui Kelly, dar nu se cunoaște încă încadrarea juridică a acestuia, ținând cont și de antecedentele pe care tânărul le are.

Foto: Poliție Memphis Departament