Actual International

Coșmarul armelor în SUA continuă. În al treilea atac armat din ultimele 4 zile au murit trei persoane. Ce se știe despre atacator

Coșmarul armelor în SUA continuă. În al treilea atac armat din ultimele 4 zile au murit trei persoane. Ce se știe despre atacator
Infoactual/arhiva

O adevărată vânătoare de oameni a fost lansată de poliție după ce un bărbat înarmat a împușcat mortal trei persoane într-un magazin din orașul Yakima din statul Washington. Acesta a fost primul anunț al polițiștilor americani pe paginile de social media.

Coșmarul armelor în SUA continuă. În al treilea atac armat din ultimele patru zile, trei persoane au murit. Ce se știe despre atacator

O vânătoare de oameni a fost lansată de poliție marți, 24 ianuarie 2023, după ce un bărbat înarmat a împușcat mortal trei persoane într-un magazin din orașul Yakima, din statul Washington, SUA. Potrivit autorităților, suspectul și-a împușcat victimele la întâmplare, înainte de a fugi de la fața locului cu un vehicul furat.

Suspectul care s-a dovedit a fi Jarid Haddock, în vârstă de 21 de ani, nu avea motive speciale să-şi atace victmele, potrivit reprezentanților poliţiei.

”Nu exista un conflict evident între aceste persoane. Bărbatul a intrat (în magazin) şi a început să tragă”, a anunţat şeful Poliţiei din Yakima, Matthew Murray.

Autorităţile au avertizat oamenii că suspectul era ”înarmat şi periculos”. Ceva mai târziu, poliţia a fost sunată de către o femeie care anunţa că bărbatul căutat i-a folosit telefonul.

Tânărul atacator ”a sunat-o pe mama sa şi a spus mai multe lucruri incriminante, de exemplu că «i-am ucis pe aceşti oameni» după care a spus că se va sinucide”, a declarat presei Matthew Murray.

Agenţii trimişi la faţa locului au auzită focuri de armă. Tânărul, întrr-adevăr, s-a sinucis. Ei au încercat să-l renimeze pe tânăr, dar fără succes.

Unitățile SWAT și serviciile de urgență ar fi intervenit și la un alt incident armat în apropierea școlii elementare Matt Kelly din Las Vegas, Nevada.

Unitățile SWAT și serviciile de urgență din Las Vegas ar fi răspuns în prezent în număr mare la rapoartele privind un incident armat care a avut loc la doar câteva străzi de Școala Elementară Matt Kelly din Las Vegas, Nevada. Se pare că unitatea de învățământ a fost închisă ca măsură de precauție.

Trei persoane au fost rănite a adăugat căpitanul de poliție local, dar nu au existat victime grav afectate, raportate de serviciile medicale. Cei implicați în atac au fost luați în custodia poliției.