Actual International

Un ofițer de poliție sud-coreean, investigat în tragedia de la Seul de Halloween, a fost găsit mort. De ce era acuzat polițistul

Un ofițer de poliție sud-coreean, investigat în tragedia de la Seul de Halloween, a fost găsit mort. De ce era acuzat polițistul
Twitter

Ofițerul de poliție care era anchetat oficial, în urma debandadei fatale de Halloween care a făcut peste 150 de morți în capitala sud-coreeană Seul, a fost găsit mort în locuința sa.

Un ofițer de poliție sud-coreean, investigat în tragedia de la Seul de Halloween, a fost găsit mort. De ce era acuzat polițistul

Ofițerul de poliție sud-coreean în vârstă de 55 de ani, care fusese plasat sub investigație în urma debandadei fatale de Halloween din Seul, a fost găsit mort vineri, 11 noiembrie 2022.

Un oficial al Agenției Naționale de Poliție a confirmat descoperirea cadavrului lui Jeong pentru agenția de presă AFP. Polițistul a fost identificat doar prin numele de familie Jeong, oficialul relatând că trupul fără viață al polițistului a fost găsit la domiciliul acestuia.

Amintim că 156 de persoane și-au pierdut viața în tragicul incident de ”strivire”, așa cum îl numește presa, care a avut loc în cartierul Itaewon din capitală, în seara zilei de 29 octombrie a.c. În urma incidentului, au fost ridicate multe întrebări care au pus sub semnul întrebării timpul de reacție al poliției.

Ce se știe despre ofițerul care a fost declarat mort

Jeong era ofițer de informații la secția de poliție Yongsan, care supraveghează Itaewon, iar biroul său a fost ulterior pus sub investigație. Printre acuzațiile aduse departamentului său se număra și cea de a fi făcut greșeli în controlul mulțimii în acea noapte.

Potrivit agenției de știri Yonhap, Jeong ar fi fost responsabil pentru distrugerea unui raport de informații vital. Documentul ar fi avertizat în avans biroul său cu privire la posibile accidente sau alte situații care ar putea apărea în timpul festivităților de Halloween, după cum a relatat dailymail.co.uk.

În timpul unei sesiuni parlamentare de lunea trecută, 7 noiembrie, generalul Yoon Hee-keun, comisarul poliției naționale, a cerut pedepsirea și arestarea celor implicați în ștergerea documentelor relevante. El l-a acuzat public pe șeful serviciului de informații al secției de poliție Yongsan că a dat ordinul de distrugere a documentelor și a declarat că va fi lansată o anchetă exact din acest motiv.

În zilele care au urmat tragediei, s-a aflat că poliția din Seul nu a acționat imediat după ce a primit apeluri de urgență de la cetățeni care îi avertizau de un posibil accident. Potrivit transcrierilor apelurilor de urgență publicate de poliție la începutul acestei luni, a fost nevoie de până la patru ore pentru a răspunde cu acțiune după ce au primit avertismentele inițiale privind aglomerația periculoasă din Itaewon.