Lifestyle

Un primar din România a învățat tot satul să facă Kempo. El antrenează campioni naționali și internaționali

Un primar din România a învățat tot satul să facă Kempo. El antrenează campioni naționali și internaționali
facebook.com/Cetatea-Dojo

În județul Ialomița, există o comună în care toată lumea face Kempo! Este vorba de comuna Gârbovi, cu un număr de 3500 de locuitori.

Kempo, un stil de arte marțiale japoneze, este practicat de însuși primarul Marian Neculai, care activează și ca arbitru international și antrenor de Kempo, fiind totodată campion mondial.

Acesta este cel care le-a insuflat tuturor locuitorilor comunei Gârbovi pasiunea pentru acest sport din sfera artelor marțiale, respectiv kempo (stilul „Batrânului Pin„).

Marian Neculai  declară cu mândrie: „Antrenez în fiecare zi 75 de oameni, care vin din Gârbovi, dar și din celelalte comune și din orașul Urziceni”.

Astfel, după ce își încheie activitatea zilnică de la primărie, primarul se echipează corespunzător pentru  antrenamentele de kempo, citează exquis.ro

„Este destul de greu și la primărie și în sala de kempo, aici avem activitate și ne relaxăm”, a declarat primarul.

Stilul kempo este practicat de locuitorii comunei Gârbovi la nivel de performanță astfel că Marian Neculai participă și la competiții naționale și chiar internaționale.

În calitate de antrenor și arbitru de kempo, Marian Neculai  a declarat:. „Am câștigat două de argint și una de bronz. Îmbin plăcutul cu utilul, merg și la serviciu, vin și la sală și arbitrez și merg la concursuri. Îmi place adrenalina”.

Iată ce nivel de performanță au atins elevii antrenați de primarul comunei Gârbovi în domeniul artelor marțiale

Eforturile antrenorului de kempo au avut ca rezultat formarea a 20 de campioni naționali și internaționali, dintre care menționăm câțiva.

Începem cu fiica sa, Annemary, care la vârsta de 18 ani este vicecampioană mondială. Aceasta a declarat:

„Pot spune că m-am născut în sala de Kempo, dar de 8 ani fac la nivel de profesioniști”.

Neculai Annemary a adus pentru România, de la Campionatul Mondial din Tunisia, din luna mai 2022,  o medalie de argint la proba de Full-Kempo, și două medalii de bronz la probele de Semi-Kempo și de Submission, potrivit celor relatate pe pagina de facebook a echipei Cetatea Dojo.

Referitor la evoluția fiicei sale, Marian Neculai  a spus că  „până acum 8 ani, trageam eu de ea să vină la sală, acum s-au inversat rolurile. Mă ajută mult”.

Continuăm cu cea mai mică sportivă din sala primarului-antrenor, respectiv Daria, care se antrenează alături de mama ei și este campioană mondială.

Urmează Ștefania, de 9 ani, care nu lipsește la niciun antrenament, deși pentru a ajunge la sală se deplasează dintr-o comună de lângă Gârbovi.

„Îmi place foarte mult, Sensei m-a învățat să țin garda sus și piciorul ridicat. Sunt în clasa a doua și la școală materia mea preferată este matematica”, a spus Ștefania.

Cum a început Marian Neculai viața de sportiv

Edilul comunei Gârbovi, Marian Neculai a început Kempo cu Amatto Zaharia, actualul președinte al federației: „Am intrat pentru prima dată într-o sală de Kempo, în urmă cu 26 de ani. În toți acești ani poate am sărit câteva antrenamente, în rest am fost prezent. De un an, de când am deschis această sală, în fiecare zi sunt aici”.

De altefel, luna aceasta, Neculai Marian a adus pentru România, de la Campionatul Mondial din Tunisia, doua medalii de argint la probele de Semi-Kempo și de Full-Kempo, și o medalie de bronz la proba de Submission.