Actual Diverse

Un român, lider al motocicliștilor Hell’s Angels. A comandat două asasinate și a fost prins la București

Un român, lider al motocicliștilor Hell’s Angels. A comandat două asasinate și a fost prins la București
newsweek/colaj

Înger și demon. Cel puțin așa relevă numele ales. Despre liderul Hell’s Angels se știe că ar fi comandat două asasinate. Și ulterior a fost dat în urmărire internațională nefiind găsit până astăzi.

Surprinzător unde a fost prins liderul motocicliștilor români Hell’s Angels, dat în urmărire internațională, pentru comandarea a două asasinate

Istoria este aceasta. Marius Lazăr, liderul motocicliștlor români ai filialei Hell’s Angels voia să cumpere droguri de mare risc pe care să le vândă în SUA și România.

Planurile sale de afaceri erau însă unele demne de filme de acțiune. Motociclistul visa să vândă mașini blindate, arme AK-47, grenade M26, pistoale și veste antiglonț produse în Serbia.

Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg și a fost prins unde toată lumea se aștepta mai puțin și anume, în România.

„În cursul acestei zile, 28 decembrie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale, în urma activităților de investigare, au depistat un bărbat, de 49 de ani, urmărit internațional.

Pe numele acestuia, Curtea de Apel București a emis la data de 15 decembrie 2022 un mandat de arestare preventivă, în vederea extrădării către autoritățile din Statele Unite ale Americii, fiind cercetat pentru infracțiuni de criminalitate organizată, trafic internațional de droguri de mare risc și spălare de bani.

Cel în cauză a fost încarcerat într-un centru de reținere și arestare preventivă al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București”, transmite, printr-un comunicat, Poliția Capitalei.

În 2020, el a fost acuzat că face parte dintr-o grupare internațională de traficanți de droguri și că ar fi negociat uciderea a doi rivali. Atunci, el a fost arestat alături de trei complici când urma să achite cocaina comandată cu 50.000 de euro și două imobile.

În momentul capturării, suspectul avea banii și actele de proprietate asupra sa. O anchetă internațională la care au participat și ofițeri români din cadrul DIICOT a dus la capturarea traficanților coordonați dintr-o închisoare din Noua Zeelandă, după cum au spus chiar autoritățile române. Deși reținuți inițial, cei trei membrii principali ai grupării au reușit să scape utilizând diferite pârghii legale.