Actual International

Cum a devenit Putin stăpânul inelelor. Liderul de la Kremlin a dat un inel celor 8 președinți aliați. Cu inelul 9, altă poveste

Cum a devenit Putin stăpânul inelelor. Liderul de la Kremlin a dat un inel celor 8 președinți aliați. Cu inelul 9, altă poveste

S-ar crede că este o poveste, dar nu, nu este. Viața bate filmul sau basmele ascund adevăruri rupte din realitatea cotidiană. Existau mai multe posibilități de a se declara stăpân, dar Putin a găsit-o pe aceasta și anume să ofere inele prețioase unui număr de opt președinți ai statelor CSI, aliați fideli și destoinici. Inelul numărul nouă i-a rămas lui, aceasta fiind dovada frăției și stăpânirii lui. Și surprinzător, Putin a mai avut de-a face cu un inel, fapt relatat de Infoactual într-o ediție anterioară. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Cum a devenit Putin stăpânul inelelor. Liderul de la Kremlin a dat un inel celor 8 președinți aliați. Inelul cu numărul 9, altă poveste

La summitul informal care a avut loc la Sankt Pertersburg, președintele Vladimir Putin le-a făcut cadou liderilor din Comunitatea Statelor Independente (CSI) opt inele. Iar pe cel de-al nouă-lea l-a păstrat pentru el.

Acestea par a fi făcute din aur galben și alb, cel mai prețios aur rusesc. Fiecare are emblema statelor CSI și mesajul: „La mulţi ani 2023„.

Potrivit listei, fiecare țară are un reprezentant, cu nume și prenume, dar și un inel, pe măsură. Deși cadourile au fost pregătite de Putin, cel care a întocmit lista nu putea decât să îl scrie pe liderul cel de temut unde altfel dacă nu chiar în capul listei, primul. Nu de alta, dar să nu se supere că altfel ar fi vai de capul scriitorului.

Faptul că președintele Putin l-a păstrat pe cel de-al nouălea inel pentru el a determinat o avalanșă de ironii la adresa lui pe canalele de Telegram din Rusia. Oamenii îl compară pe liderul rus cu personajul Sauron, din romanul „Stăpânul inelelor” de J. R. R. Tolkien, relatează publicația independentă rusă Meduza.

Exact cum era de așteptat, dintre toţi liderii care au primit inelele – preşedinţii din Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan şi Uzbekistan, precum şi premierul din Armenia, doar preşedintele belorus Alexander Lukaşenko a fost singurul care l-a pus pe deget la scurt timp după ce l-a primit.

Una dintre opiniile lansate în online este aceasta, ruptă din filmul cu același nume: „Nouă pentru oamenii muritori, destinate morții, Unul pentru Lordul Întunecat pe tronul său întunecat.”

Se pare că în timpul summitului de la Sankt Petersburg, Vladimir Putin a recunoscut că există o criză în sânul Comunităţii Statelor Independente, potrivit The Moscow Times.

Trebuie să recunoaştem, din păcate, că au apărut divergenţe şi între statele CSI. Cel mai important, însă, este că suntem dispuşi să cooperăm. Şi dacă apar probleme, ne vom strădui să le rezolvăm împreună, oferindu-ne asistenţă şi mediere,” a declarat președintele stăpân al inelelor Putin, în cadrul evenimentului. Și tocmai pentru că vrea aliați, Putin a găsit și formula magică prin inele fermecate.

Putin are o slăbiciune la inele

Faptul că Putin are o slăbiciune la inele a fost remarcat de Sandra Salagean, într-un material media inedit, scris în stitlul jurnalistic care o caracterizează, atractiv, incitant și senzațional. Titlul ales spune tot: Cel mai bizar incident: Vladimir Putin a furat un inel și a pus serviciul secret să inventeze o scuză. Pe scurt, este vorba despre un fapt istoric, băgat sub preș vorba colegei noastre.

”Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost acuzat de furt de către Robert Kraft, patronul echipei de fotbal american New England Patriots, în 2013, dar scandalul a fost băgat rapid sub preș.”

Potrivit magnatului, nu a fost vorba despre orice fel de inel, ci de inelul de campion primit după ce Patriots a câștigat titlul în 2005. Fără vreo teamă de a-l confrunta pe sângerosul lider de la Kremlin, finanțatorul și președintele echipei de fotbal american l-a acuzat cu subiect și predicat pe Putin că e hoț.

Într-un interviu acordat cotidianului „The New York Post”, Kraft (acum în vârstă de 80 de ani), care are o avere de 2,3 miliarde de dolari, a povestit fabulosul incident în detaliu. Kraft suține că agenții lui Putin s-au străduit să acopere întâmplarea, dar adevărul el îl cunoaște și nu ezită nicio secundă să îl arate întregii lumi. Recomandăm povestea pe larg cu un singur click aici.

Doar după ce am citit această istorie veche despre cum și-a însușit Putin de unul singur un inel, am înțeles de ce a fost scrisă lista de mai sus cu nume și prenume. Doar așa nimeni nu poate să îl acuze de nimic, ce este scris rămâne.