Actual Diverse

Un spion rus a reușit să se infiltreze ca angajat la Ambasada Marii Britanii. Doar că secretul i-a fost dezvăluit 

Un spion rus a reușit să se infiltreze ca angajat la Ambasada Marii Britanii. Doar că secretul i-a fost dezvăluit 
Infoactual

Nu degeaba le zice Secret Intelligence Service (SIS), pentru că iată au reușit să descopere un spion rus care s-a infiltrat chiar în Ambasada Marii Britanii, unde a avut un loc de muncă bine poziționat, la intersecție de drumuri. Unde anume și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Un spion rus a reușit să se infiltreze ca angajat la Ambasada Marii Britanii. Doar că secretul i-a fost dezvăluit

Un fost paznic la Ambasada Marii Britanii la Berlin a recunoscut vineri, 11 noiembrie 2022, în fața instanței vinovăția de a colabora cu serviciile de informații ale Federației Ruse în intervalul mai 2020 – vara anului 2021, relatează publicația Evening Standard, citată de Rador.

Acest secret nu ar fi fost niciodată dezvăluit, dacă nu interveneau angajații SIS britanic.

Secret Intelligence Service (SIS), cunoscut sub numele de MI6 (Secția 6 de informații militare), este serviciul de informații externe al Regatului Unit, însărcinat în principal cu colectarea și analizarea sub acoperire în străinătate a informațiilor umane în sprijinul securității naționale a Regatului Unit. SIS este una dintre agențiile de informații britanice, iar șeful Serviciului Secret de Informații („C”) răspunde direct în fața ministrului de externe.

Spionul deconspirat se numește David Smith și are 58 de ani. El și-a recunoscut fapta, spunând că a făcut, fără permisiune, fotocopii ale documentelor, a copiat înregistrări de pe camerele de supraveghere și a strâns materiale confidențiale cu parafa „secret”.

Poliția germană l-a arestat pe Smith la Potsdam. În aprilie, poliția din Londra a informat că Smith a fost extrădat din Germania în Marea Britanie.

Omul ”atașat” de Rusia are acum un număr de nouă capete de acuzare, în conformitate cu Legea secretului de stat britanică. Potrivit anchetatorilor, această persoană, în perioada octombrie 2020 – august 2021, s-a ocupat cu „colectarea și transmiterea de informații utile statului rus”.

Actualmente, nu se cunoaște data la care va fi pronunțat verdictul, dar cu toate acestea, pe Mr. Smith, spionul, îl așteaptă ani grei de închisoare, pe teritoriul britanic.