Actual Diverse

Un spital britanic este „în izolare” după ce a fost depistat un potențial caz mortal de Ebola

Un spital britanic este „în izolare” după ce a fost depistat un potențial caz mortal de Ebola
EVZ

Joi, 17 noiembrie 2022, presa britanică a anunțat că un spital din Marea Britanie este în izolare după ce a fost depistat un caz de Ebola potențial mortal.

Un spital britanic este „în izolare” după ce a fost depistat un potențial caz mortal de Ebola

Un posibil caz de virus mortal este investigat de către oficialii din domeniul sănătății din Marea Britanie, după ce un pacient a prezentat simptome îngrijorătoare.

Spitalul Colchester din Essex a fost nevoit să închidă o secție peste noapte pentru ca personalul să se poată ocupa de o „problemă de control a infecției”, relatează The Sun.

Se crede că pacientul și-a raportat îngrijorarea după ce „a dezvoltat simptome virale” și și-a dezvăluit istoricul călătoriilor recente.

NHS, responsabil cu sănătatea în UK, precizează că boala cu virus Ebola este o infecție virală gravă care își are originea în Africa subsahariană. Nimeni nu a contractat Ebola de la altcineva în Marea Britanie, au spus specialiștii în sănătate britanici.

O sursă a dezvăluit presei britanice că pricipalul centru de tratament de urgență al spitalului a fost „închis” ca urmare a fricii care a pus stăpânire pe medici, înainte de a primi rezultatele analizelor pacientului în cauză.

Oficiali de la Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie au declarat pentru publicația mai sus menționată că este o procedură de rutină să testeze călătorii care se întorc bolnavi pentru o varietate de boli infecțioase.

S-a anunțat, totodată, că pacientul este tratat, acum, pentru febră hemoragică virală, „rezultatele fiind gata în zilele următoare”.

Dr. Meera Chand, director al UKHSA pentru infecții clinice și emergente, a declarat: „Persoanele care au călătorit recent și care raportează o boală sunt evaluate în mod obișnuit de către clinicienii NHS pentru o varietate de boli infecțioase.”

Simptomele Ebola includ febră, oboseală, dureri musculare, dureri de cap, dureri în gât, vărsături și diaree, o erupție cutanată și, în unele cazuri, sângerări la nivelul gingiilor sau sânge în scaune, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

O purtătoare de cuvânt a East Suffolk and North Essex NHS Foundation Trust, care administrează Spitalul Colchester, a declarat că centrul de tratament de urgență de 24 de ore a fost redeschis complet spre seară, chiar dacă nu se știe rezultatul exact al diagnosticului înfricoșător.