Actual Diverse

Un sucevean a fugit din arest pentru a se bate cu doi indivizi. Poliția l-a prins înainte să se apuce să împartă pumni

Un sucevean a fugit din arest pentru a se bate cu doi indivizi. Poliția l-a prins înainte să se apuce să împartă pumni
Arhivă/ Wikipedia

Și cum stătea el așa liniștit, în arest la domiciliu, s-a gândit că ”prietenia este brățară de aur”, a ieșit încetișor din casă, cu gândul poate nimeni nu l-o vedea, și s-a repezit să dea o mână de ajutor camarazilor săi. Numai că fapta a fost în văzul lumii și iată că nu a scăpat cu bazma curată.

A fugit din arestul de la domiciliu pentru a-și ajuta prietenul. Acum este după gratii, arestat de-a binelea

Un tânăr originar din Suceava ce își ispășea pedeapsa sub forma arestului la domiciliu, în Bistrița, a ajuns în arestul IPJ. Motivul pentru care  a ajuns după gratii, după cum spun oamenii legii, este că acesta a fugit din casă pentru a-și ajuta doi prieteni să bată alte două persoane, ziua în amiaza mare, în plină stradă.

Ispravnicul are numai 19 ani și se afla la casa din Bistrița, unde trebuia să își ispășească pedeapsa primită anterior și anume aceea de arest la domiciliu.

Luni, 6 iunie 2022, cifră dealtfel cu ghinion pentru el, tânărul a părăsit locuința și și-a ajutat doi prieteni bistrițeni să bată alte două persoane, în plină stradă. Numai că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg și una dintre victime a anunțat poliția care s-a deplasat imediat la fața locului.

Polițiștii i-au identificat imediat pe cei trei bătăuși, descoperind între ei și pe ”arestatul la domiciliu”. Tânărul care s-a dovedit că părăsise și arestul la domiciliu, a fost imediat reținut, pentru 24 de ore.

La data de 6 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 19 ani, din Serbăuți, județul Suceava. Acesta e bănuit de comiterea infracțiunilor de: evadare, lovire sau alte violențe. În fapt, în aceeași zi, un tânăr de 22 de ani, din Iași și un bărbat de  60 de ani, din Bistrița au sesizat Poliția cu privire la faptul că, în timp ce se aflau pe o stradă din Bistrița, au fost agresați fizic de doi bărbați de 48, respectiv 34 de ani, ambii din Bistrița și de tânărul de 19 ani”.

A încălcat legea cu rea-credință

”În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul din Suceava este plasat în arest la domiciliu, la o adresă din Bistrița, încălcând astfel cu rea-credință măsura preventivă a arestului la domiciliu. Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Întrucât cel în cauză ar fi încălcat cu rea-credință obligațiile stabilite, polițiștii Biroului de Supravegheri Judiciare vor solicita instanței înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive. Cercetările în acest caz sunt continuate în vederea documentării cauzei sub toate aspectele ei”,  transmite IPJ BN într-un comunicat.

Cercetările pe cazul dat continuă și de la 24 de ore, Biroului de Supravegheri Judiciare inaintează instanței inclusiv cererea de arestare din măsura la domiciliu, în cea de după grati, pe un timp de 30 de zile, până la obținerea unei sentințe definitive.

Foto: pixabay