Actual International

Una dintre cele mai mari țeape din timpul pandemiei: A umflat aproape 7 milioane de dolari doar printr-un e-mail

Una dintre cele mai mari țeape din timpul pandemiei: A umflat aproape 7 milioane de dolari doar printr-un e-mail
pngtree.com

Poliția din Spania l-a arestat pe administratorul unei companii de consumabile medicale care ar fi fraudat o companie din SUA în timpul pandemiei covid-19.

Bărbat arestat în Spania pentru că a înșelat o companie americană cu 3,5 milioane de dolari în timpul pandemiei

Ofițeri ai Poliției Naționale din Spania au arestat un bărbat care ar fi fraudat o companie din Statele Unite cu suma totală de 3.567.046 de dolari (3.268.733 de euro) în plină pandemie covid-19.

Bărbatul a fost arestat în Eivissa, după ce poliția l-a acuzat că nu a furnizat măști pentru care luase deja plata.

De asemenea, anchetatorii l-au acuzat că a profitat de situația din primele luni ale epidemiei covid-19, când a existat o lipsă globală de măști pe piață.

Oficialii au mai spus că bărbatul a pretins că a trimis un transport de mănuși de nitril în SUA, dar compania americană a confirmat ulterior că nu a primit nimic.

”Administartorul a promis că va livra un lot de mănuși acestei companii americane în valoare totală de 6.824.604 dolari (6.253.862 de euro), dar materialul nu a ajuns niciodată la destinație”, se arată într-un comunicat al poliției, citat de La Vanguardia.

Aceștia au adăugat: ”Administratorii companiei înșelate au încercat să recupereze banii care fuseseră plătiți prin transfer bancar, dar după eforturi îndelungate au reușit să recupereze doar 3,5 milioane de dolari din totalul plătit”.

Autoritățile din Spania afirmă acum că fondurile au fost transferate șa vremea respectivă către companii chineze și în conturile escrocilor.

Potrivit poliției, ”au fost găsite probe că o parte din banii obținuți prin presupusa fraudă, aproximativ 3,5 milioane de dolari, au fost deturnați în conturile unor terțe persoane fizice și juridice, iar de acolo au ajuns în contul personal al persoanei cercetate”.

Restul fondurilor obținute cu ajutorul escrocheriei au fost transferate către companii chineze, au ținut să precizeze polițiștii.

Oficialii au mai raportat acum că suspectul a fost acuzat oficial de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și falsificare de documente, după ce poliția a găsit inclusiv acte bancare false.