International

Ungaria își construiește o forță militară puternică, pentru a face față oricărei situații. Au început campanii de recrutare la nivel național

Ungaria
sursa foto: capital.ro

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul ungar al Apărării, a anunțat, într-o înregistrare video postată pe pagina sa oficială de Facebook, că Ungaria își construiește o forță militară puternică, pentru a face față oricărei situații. Anunțul a fost făcut după ce oficialul maghiar a stat la discuții cu medicii militari ungari implicați în operațiunile de salvare după cutremurul din Turcia. Mai mult, de luni, a început o campanie de recrutare în armata ungară, vizați fiind în principal tinerii.

„Scopul este integrarea experienţei acumulate în sistemul Centrului de Sănătate al Armatei Naționale din Ungaria”, a declarat ministrul apărării maghiar.

Medicii maghiari, operațiuni de salvare după cutremurul din Turcia

Kristóf Szalay-Bobrovniczky a ascultat raportul echipei de cinci oameni la Ministerul Apărării din Ungaria: după cutremurul din Turcia, coloneii Péter Vekszler, Levente Várhelyi, Sándor Pellek, alături de locotenent-colonelul András Mérai și András Csábi au fost pe teren timp de 6 zile, scrie magyarnemzet.hu.

După cum s-a dovedit, unitatea ungară a fost gata de plecare în doar câteva ore. Aceștia au declarat că, din cauza circumstanțelor operațiunilor de salvare au trebuit adesea să se bazeze pe experiența lor și pe abilitățile lor de practică și improvizație dobândite în timpul pregătirii internaționale. Aceștia au subliniat că se puteau baza în mare măsură pe cunoștințele și experiențele pe care le-au dobândit în cadrul NATO. În calitate de militar ungar – şi ca aliat NATO – au avut o percepție pozitivă în orice mediu, au spus ei.

Ministrul ungar al apărării a subliniat în videoclip că după mulţumiri cel mai important lucru este ca toată experiența acumulată acum să fie încorporată în sistemul Centrului de Sănătate al Armatei Naționale din Ungaria, sporind astfel cunoștințele în materie de asistență și abilități de salvare.

Campanie de recrutare a armatei din Ungaria

Ungaria vrea să îi convingă pe tineri să urmeze o carieră militară, așa că a lansat luni o campanie naţională de informare care prezintă diferitele forme de serviciu militar şi oportunităţile unei asemenea cariere. Potrivit unui anunţ al Ministerului ungar al Apărării, citat de agenţia MTI, publicul ţintă al campaniei sunt tinerii pregătiţi şi dispuşi să acţioneze în interesul apărării ţării lor, a familiei şi celor dragi.

Forţele armate oferă o carieră atractivă celor care, în plus faţă de evoluţia personală, preţuiesc comunitatea, camaraderia şi oportunităţile pentru tineri şi manifestă interes pentru echipamentele militare moderne, se arată în anunţ.

Campania va avea şi o componentă online şi va fi prezentă pe mai multe platforme ale mass-media. De asemenea, vor fi organizate mai multe evenimente de recrutare pe cuprinsul ţării.

„Războiul (din Ucraina), migraţia şi provocările de securitate cu care se confruntă Europa au demonstrat că trăim într-o epocă a pericolelor şi că pacea şi securitatea au devenit mai preţioase”, subliniază Ministerul ungar al Apărării. Consolidarea, modernizarea şi atragerea mai multor tineri în armată în interesul întăririi securităţii ţării reprezintă o misiune prioritară, mai menţionează acesta.

Campania a fost lansată luni în cadrul unui eveniment la centrul cultural Balna din Budapesta.