Actual Diverse

Actrița Kirstie Alley a plecat din această lume după o luptă cu cancerul

Actrița Kirstie Alley a plecat din această lume după o luptă cu cancerul
oprah.com, pixabay.com

Vedeta de două ori câștigătoare a unui Emmy a sitcom-ului clasic „Cheers” și a comediei „Veronica’s Closet”, Kirstie Alley a murit la vârsta de 71 de ani.

În seara zilei de luni, 05.12.2022, decesul actriței a fost anunțat  pe contul ei oficial de Twitter de către copiii ei.

În anunțul trist, copiii actriței au scris: „Suntem triști să vă informăm că mama noastră incredibilă, feroce și iubitoare a murit după o luptă cu cancerul, descoperită abia recent. A fost înconjurată de cea mai apropiată familie a ei și a luptat cu mare forță, lăsându-ne cu certitudinea bucuriei ei nesfârșite de a trăi și a aventurilor care ne-au urmat. Pe cât de iconică a fost pe ecran, a fost o mamă și o bunica și mai uimitoare. Pofta și pasiunea de viață ale mamei noastre, copiii, nepoții ei și numeroasele ei animale, ca să nu mai vorbim de bucuria ei veșnică de a crea, au fost de neegalat și ne-au lăsat inspirați să trăim viața la maxim așa cum a făcut-o ea”.

„Vă mulțumim pentru dragostea și rugăciunile voastre și vă rugăm să ne respectați intimitatea în acest moment dificil”, au încheiat copiii anunțul trist.

FOTO adevarul.ro/ Twitter.com

De asemenea, familia a apreciat „echipa incredibilă” de la Moffitt Cancer Center în declarația lor.

Pe Instagram, actorul John Travolta i-a adus un omagiu prietenului său de lungă durată și fostului său coleg de film.

Astfel, după ce a fost anunțată moartea actriței, Travolta a scris: „Relația cu Kirstie a fost una dintre cele mai speciale pe care am avut-o vreodată. Te iubesc Kirstie. Știu că ne vom revedea.”

Bineînțeles că mesajele de condoleanțe au continuat să curgă pe rețelele de socializare la aflarea veștii triste. De exemplu, comicul Jackée Harry, a scris: „Fie că ai fost de acord cu ea sau nu, Kirstie Alley a fost un talent incontestabil care a adus bucurie multora. RIP, iubito. Ai fost unică în felul acesta” .

Cariera artistică, pe scurt

Alley a fost cunoscută mai ales pentru rolul ei ca Rebecca Howe, managerul sexy de bar din comedia NBC „Cheers”, în care a jucat alături de Ted Danson din 1987 până în 1993. A câștigat Emmy 1991 pentru cea mai bună actriță principală într-un serial de comedie pentru ea, fiind nominalizată de cinci ori pentru portretizare. De asemenea, ea a câștigat un Glob de Aur pentru rol.

În ceea ce privește rolul care i-a lansat celebritatea, ea a numit odată în glumă serialele create de James Burrows și Glen și Les Charles un „club pentru băieți”.

În anul 1993 Alley a spus pentru Los Angeles Times, râzând că „‘Cheers’ este o dictatură”. „Este un club de băieți și ei dictează ce fac fetele și așa faci tu. Nu există conferințe despre ceea ce este sau ar trebui să fie personajul tău. Îi face pe oameni să devină inconștienți. Ei doar îți spun ce face personajul tău în scenariu,  punct .”

Cariera ei de peste 40 de ani a inclus numeroase roluri în film, precum:

  • ofițer al Flotei Stelare Vulcaniane în hitul din 1982 „Star Trek II: The Wrath of Khan”
  • mamă singură condusă de carieră în „Look Who’s Talking” din 1989,
  • „Uite cine vorbește ” , 1990
  • „Uite cine vorbește acum”, 1993

O mare parte din munca lui Alley s-a concentrat pe comedie, cu apariții în sitcom-uri TV, printre care „The Goldbergs”, „The Middle”, „Hot in Cleveland”, „The King of Queens”, Dharma & Greg.

Alley a obținut un Emmy în 1994 pentru cea mai bună actriță principală din drama CBS „David’s Mother”.

Actrița a juns la Hollywood cu ajutorul cocainei

Alley s-a născut în Wichita, Kansas, și a  „scăpat” la Hollywood cu ajutorul cocainei, potrivit celor declarate de ea pentru Parade într-un interviu din anul 2015.

„ Am fost drogată cu cocaină și m-am urcat în mașină și am spre California. Dacă nu aș fi fost drogată, nu aș fi putut niciodată să-mi realizez visul. Sună atât de stupid, dar pentru a mă elibera din Wichita, Kansas, chiar a fost nevoie de ceva”, a spus Kirstie Alley la momentul respectiv, potrivit nypost.com.