Actual Lifestyle

Uniunea Europeană impune promovarea femeilor în carieră. Mai multe beneficii până în 2026

Uniunea Europeană impune promovarea femeilor în carieră. Mai multe beneficii până în 2026

Prea puține femei în funcții de conducere sau în punctele cheie ale României. O atestă toate statisticile naționale și internaționale.

Uniunea Europeană impune promovarea femeilor în carieră. Mai multe beneficii până în 2026

Uniunea Europeană a anunțat că firmele trebuie să adopte o serie de măsuri până în 2026. Scopul este de a asigura egalitatea de gen, iar femeile care își doresc o carieră în anumite domenii vor avea o serie de beneficii.

Negociatorii Uniunii Europene s-au decis asupra primei cote de gen din consiliile de administrație. Planul nu a fost în centrul atenției o perioadă bună de timp, dar a primit un nou impuls anul acesta, cu un nou sprijin din partea Germaniei și Franței, scrie evz.

Legea impune companiilor din țările membre UE să prevadă ca femeile să ocupe cel puțin 40% din locurile consiliului de administrație neexecutiv sau 33% din funcțiile executive și neexecutive combinate.

Am reușit în sfârșit să o trezim pe Frumoasa Adormită”, a declarat pentru Reuters Lara Wolters, o socialistă olandeză și negociator principal al Parlamentului European.

Ea este cunoscută pentru implicarea ei în schimbarea viitorului, cel puțin din perspectiva integrării unui număr mai mare de femei leader.

Firmele trebuie să contribuie la dezvoltarea acestei idei, până la jumătatea anului 2026. Singura țară europeană este Franța, care atinge cota de 40%, în privința implicării femeile în funcții de conducere.

În Estonia, doar 9% din locurile consiliului de administrație neexecutiv sunt deținute de femei. Institutul European pentru Egalitatea de Gen (EIGE), o agenție a UE, a precizat în aprilie că astfel de cote obligatorii s-au dovedit foarte bune în îmbunătățirea echilibrului consiliilor de administrație, față de statele care au măsuri prea blânde, se arată într-un comunicat.

Reprezentarea femeilor în consiliile de administrație din UE a crescut după ce Franța, Germania și Italia au introdus obiective naționale începând cu 2010.

Și în România, Gabriela Firea a declarat că are în plan două proiecte mari pentru a ajuta femeile. Acestea vor fi făcute în parteneriat cu Ministerul Finanțelor.