Actual International

Ursula von der Leyen susține summitul la care Putin și Zelenski ar putea sta față în față. Strategia ei: „Merită!”

Ursula von der Leyen susține summitul la care Putin și Zelenski ar putea sta față în față. Strategia ei: „Merită!”

Vladimir Putin și Volodimir Zelenski ar putea sta față în față, dacă acceptă invitația la Summitul G20. Și deși mulți au propus boicotarea evenimentului, președinta Comisiei Europene respinge acest demers și subliniază că alte lucruri sunt mai importante.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat că se opune ideii de boicotare a summitului G20, chiar dacă la acest eveniment ar putea participa și Vladimir Putin, dar și Volodimir Zelenski, amândoi fiind invitați.
„Trebuie să ne gândim foarte bine să nu paralizăm întregul G20. Nu susțin boicotarea summitului G20„, a declarat von der Leyen într-un interviu acordat televiziunii ZDF.”În opinia mea, G20 este prea important, chiar și pentru țările în curs de dezvoltare, pentru piețele emergente”, a spus ea. „Merită să discutăm unii cu alții despre situația actuală din lume”, a mai adăugat șefa UE.Summitul G20 al liderilor de stat va avea loc pe 15-16 noiembrie la Bali.

Vladimir Putin iese pentru prima oară din Rusia de la începutul războiului

Vladimir Putin va efectua o vizită în Tadjikistan şi în Turkmenistan. La Duşanbe, capitala Tadjikistanului, liderul rus se va întâlni cu omologul său Imomali Rahmon, un aliat apropiat al Rusiei. Pe teritoriul acestei foste republici sovietice, care are graniţă comună cu Afganistanul, Rusia dispune de cea mai mare bază militară din afara ţării.

Vladimir Putin va asista apoi la Aşhabad la summitul naţunilor riverane Mării Caspice, la care vor participa liderii Azerbaidjanului, Kazahstanului, Iranului şi Turkmenistanului.