Politică

USR reclamă: Încă o femeie din partid bătută de rivali din PSD sau PNL pentru că „strigă atunci când văd o nedreptate”

usr

Potrivit informațiilor oferite de către USR pe Facebook, se pare că primarul din localitatea gorjeană Dănești ar fi agresat o membră a partidului USR, după ce aceasta a reclamat public anumite nereguli din primărie. Angajata primăriei Târgu Jiu ar fi fost pălmuită în sediul instituției în care își desfășoară activitatea.

USR reclamă: Încă o femeie din partid bătută de rivali din PSD sau PNL „pentru că strigă atunci când văd o nedreptate”

După acest incident neplăcut, pe numele primarului PSD din localitatea gorjeană Dănești a fost depusă o plângere penală pentru loviri și alte violențe:

„A intrat în biroul ei, a lovit-o, ameninţat şi adresat mai multe injurii. Totul s-a întâmplat într-o instituţie publică. Primarul PSD din Dăneşti (Gorj), Mădălin Paliţă, a agresat-o astăzi pe colega noastră, Elena Giuverdea. Motivul? A arătat lumii neregulile primarului. Pe numele primarului PSD bătăuş a fost depusă deja o plângere penală pentru loviri şi alte violenţe”, au scris, vineri, pe Facebook, reprezentanţii USR.

Mai mult decât atât, reprezentanții USR își doresc să îi fie retras sprijinul politic din partea PSD, întrucât „stilul mafiot de a face politică trebuie să dispară din România”.

„Agresiunea fizică împotriva Elenei Giuverdea se adaugă lungului şir de acţiuni violente împotriva femeilor USR care aleg să facă politică şi să strige atunci când văd o nedreptate”, se precizează în postarea USR.

Oficialii formaţiunii amintesc cazuri similare, în care membre ale partidului – Ana Ciceală, consilier general al Primăriei Bucureşti, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, Flavia Boghiu, viceprimarul Braşovului, Felicia Ienculescu, consilier local Mogoşoaia – au fost agresate sau ameninţate, USR reclamând „o acţiune sistematică de violenţă politică, fizică sau verbală, care trebuie sancţionată dur şi oprită”.

Deputatul USR de Gorj Radu Miruţă a scris, pe Facebook, că Elena Giuverdea a fost lovită cu palmele peste faţă, bruscată fizic şi verbal, precizând că incidentul a avut loc vineri dimineaţă, la locul de muncă al femeii.

La finalul lunii ianuarie, o altă consilieră din USR ar fi fost agresată de doi colegi din PNL și PMP

Consiliera USR Felicia Ienculescu Popovici susține că a fost agresată fizic de doi consilieri în scandalul imobiliar ”Sectorul 0” din Mogoșoaia.

Ea susține că un consilier PNL și unul PMP au agresat-o, iar liberalul ar fi amenințat-o că ”o bagă în scaun cu rotile, chit că face pușcărie”. Femeia a depus plângere penală la Poliție.