Actual

Vacanțe de lux cu doar 250 de euro. Ce oferte vor primi românii în această toamnă

vacanta-nu-scapam serviciu
sursa foto dreamstime

Vacanțe de lux cu doar 250 de euro. În ultimii ani, turismul a fost destul de dezvoltat la nivelul țării noastre. Românii au ales să plece în vacanță mai mult decât o făceau în alți ani. Deși au fost mulți cetățeni care au ales să-și petreacă concediul în țară, mulți preferă și destinațiile din străinătate.

Concediile din perioada de vară s-au finalizat. Acum oamenii sunt cu gândul la următoarea escapadă. Așadar, agențiile de turism au pregătit noi oferte de vacanță. Există reduceri foarte mari pentru destinații exotice, precum Thailanda, Egipt sau Dominicană.

Vacanțe de lux cu doar 250 de euro

Oamenii din turism au început să pregătească ofertele pentru următoarea perioadă. Destinațiile exotice sunt la mare căutare și vin cu reduceri substanțiale. Agențiile de turism anunță reduceri de până la 40% pentru destinații precum Thailanda, Egipt sau Dominicană. De asemenea, aceeași reducere va fi aplicată și la nivelul zborurilor, au anunțat companiile aeriene.

Conform statisticilor, 4 din 10 români nu au reușit să plece în vacanță în această vară. Cauzele pot fi multiple, de la tarife mari, la disponibilitate. Dar, acum mai au o șansă să petreacă un moment de relaxare. De asemenea, sezonul de toamnă vine cu mari reduceri.

Destinații ieftine

Vacanțe de lux cu doar 250 de euro. Deși acest lucru pare un vis, sezonul turistic de toamnă vine cu reduceri substanțiale. Românii se pot bucura de o vacanță de o săptămână în destinații de lux cu doar 250 de euro. De asemenea, ofertele includ locuri în care cetățenii pot ajunge ușor. Fiind vorba de destinații aflate la doar două ore distanță de Capitală.

„Ne putem bucura de hotel de 4 sau 5 stele all inclusive cu prețuri între 400 și 500 de euro o săptămână, transport inclus. La fel de bine, la nici 2 ore și jumătate de București. Malta sau Cipru ne așteaptă cu oferte începând de la 250 de euro, cinci zile, demipensiune. ” a explicat Roxana Ilinca, manager agenție de turism.

Vacanțe la jumătate de preț

Tarifele din plin sezon pentru un concediu erau destul de piperate. Vacanțe în anumite destinații exotice puteau aduce costuri de peste 1.500 de euro. Aceste tarife erau valabile pentru lunile iulie-august 2023. Dar acum, aceste vacanțe sunt la jumătate de preț. În octombrie și noiembrie, oamenii pot avea o vacanță de lux la preț redus.

Două destinații exotice care se află pe lista celor cu preț redus sunt Thailanda şi Punta Cana.  „Thailanda ne așteaptă cu oferte pornind de la 700 de euro pentru 8 zile cu toate serviciile incluse, un hotel de patru stele. Punta Cana, vine cu oferte de 800 de euro, patru zile.” a semnalat reprezentantul unei agenții de turism.

Reduceri la zboruri

Sezonul de toamnă nu aduce tarife mai mici doar în cazul pachetelor turistice. Companiile aeriene au profitat de asemenea de ocazie și au introdus reduceri de până la 20% . Alegerea destinației de vacanță depinde foarte mult și de sezonul în care pleci. Experții recomandă pentru această toamnă destinații precum Dubai sau Israel.

„Toamna e un anotimp pentru city-breakuri. Ca şi primăvara. Şi aş recomanda, pentru că există foarte multe opţiuni, să încercăm şi alte destinaţii decât capitalele europene. Iar dacă vreţi neapărat câteva idei de ţări, aş zice că Dubai sau Israel sunt pefecte pentru toamnă. ” a spus Răzvan Pascu, expert în vacanțe, conform Observator .