Actual

Vacanțe ieftine în 2023! Cum să prinzi bilete de avion la jumătate de preț

vacanta la mare
sursă foto dreamstime

Călătoriile sunt, cu siguranță, o pasiune pentru majoritatea oamenilor. Indiferent de ocupație, vârstă sau interese, nu poți să nu fii atras de experiențele de a descoperi lucruri noi, de a întâlni oameni noi și de a învăța lucruri interesante și unice.

Explorarea altor locuri și culturi este o activitate care atrage mulți oameni, indiferent de vârstă, ocupație sau interese. Cu toate acestea, călătoriile pot fi adesea costisitoare, iar indiferent de destinație, trebuie să aloci un anumit buget pentru aceasta. Chiar dacă găsești oferte bune pentru cazare sau transport, există și alte costuri pe care trebuie să le iei în considerare, cum ar fi mâncarea, biletul de intrare la atracții turistice sau suvenirurile.

Trucuri pentru economisirea banilor

Dacă te confrunți cu probleme financiare și îți dorești să călătorești, există câteva trucuri pe care le poți aplica pentru a-ți reduce costurile și a te bucura de vacanțe mai ieftine. De exemplu, dacă planifici o călătorie într-o destinație îndepărtată care necesită zbor cu avionul, poți economisi bani semnificativi urmând sfaturile specialiștilor de la Vola.ro.

Punctul cel mai important este să ai în vedere faptul că nu toate zilele sunt la fel de favorabile pentru a cumpăra un bilet de avion.

„Apar frecvent diferite statistici și rapoarte în care sunt menționate diverse trenduri de rezervare a călătoriilor, însă ce este important de precizat în cazul lor e că, de multe ori, ele sunt analizate la modul general, nu specific pentru anumite țări sau regiuni. Prin urmare, nu ar trebui să ne surprindă că trucurile recomandate în Statele Unite, de exemplu, nu funcționează deloc pentru piața din Europa, cu atât mai puțin pentru cea din țara noastră”, spun specialiștii.

În ce zi trebuie să cumperi biletul

Conform cercetării efectuate de Vola.ro, duminica este considerată a fi cea mai accesibilă zi pentru a cumpăra bilete de avion din România, urmată foarte aproape de sâmbătă. În contrast, cele mai scumpe bilete de avion se găsesc în timpul săptămânii, în special în zilele de miercuri și joi. Deci, dacă intenționați să faceți o rezervare de zbor, este recomandabil să o faceți în timpul weekendului.

„De asemenea, cea mai ieftină zi în care puteți zbura este marțea, în cazul în care călătoriți singuri, și sâmbăta, în cazul în care călătoriți cu cel puțin o persoană. Conform datelor Vola.ro, prețul unui zbor București (Otopeni) – Londra într-o zi de marți este e 35 de euro, pe cât prețul unui zbor pe aceeași rută, dar cu plecare într-o zi de joi din aceeași săptămână, este aproape dublu: 74 de euro. Situația este valabilă și pentru o altă destinație, un zbor București – Milano într-o zi de marți costă 29 de euro, însă într-o zi de joi, zborul de pe aceeași rută este 66 de euro. Există, totodată, și un interval orar optim pentru a rezerva biletele: în fiecare zi, între orele 18:00 și 20:00″, au mai informat specialiștii, potrivit Playtech.