International

Valencia va fi NOUA Capitală Verde Europeană în anul 2024. FOTO

Valencia va fi NOUA Capitală Verde Europeană în anul 2024. FOTO
environment.ec.europa.eu

Valencia a fost aleasă drept Capitală verde europeană pentru anul 2024, adăugându-se astfel și această nominalizare, la lista de distincții, după ce a fost desemnată Capitală mondială a designului la începutul acestui an.

Valencia va fi NOUA Capitală Verde Europeană în anul 2024. FOTO

Distincția prin care Valencia a fost aleasă drept Capitală verde europeană a fost anunțată în cursul nopții de vineri, 28 octombrie 2022, în cadrul unui eveniment strălucitor desfășurat la Grenoble, orașul care deține în prezent acest titlu.

Premiul European Green Leaf este acordat de Comisia Europeană și recunoaște eforturile orașelor de a îmbunătăți mediul și calitatea vieții pentru locuitori și vizitatori.

Un aspect important pentru cei care obțin această distincție este că aceasta este însoțită de o subvenție de 600 000 de euro.

Primarul Valenciei, Joan Ribów, a fost prezent pentru a primi premiul, spunând:

„Vreau să spun că ne aflăm astăzi aici datorită valencienilor care au luptat și au câștigat acum 50 de ani pentru a avea un Saler pentru oameni, pentru a avea un râu Túria care este un mare parc, o grădină care a fost anterior spațiul iezuiților.

„Avem mult de lucru pentru a face orașul nostru mai verde, mai sustenabil, mai blând cu toți oamenii care trăiesc acolo și cu toți cei care ne vizitează. Un oraș care să fie din ce în ce mai rezistent la schimbările climatice.”

„Acesta este angajamentul nostru că vom lucra cu toate orașele europene. Pentru noi, această denumire este o mândrie și o mare responsabilitate.”

Angajamentul Valenciei de a crește infrastructura verde și de a promova biodiversitatea urbană a fost ceea ce i-a adus premiul, alături de misiunea lor privind clima și eficiența energetică.

Foto: news.az/news/valencia

Orașul construiește, de asemenea, o mobilitate pe termen lung și îmbunătățește spațiul public. Despre această regiune se știe că sprijină, totodată, dezvoltarea agriculturii durabile.

Valencia este al doilea oraș spaniol care a fost ales Capitală verde europeană, după ce Vitoria a primit acest titlu în 2012, 14 orașe europene obținând deja această recunoaștere de la începutul competiției și până astăzi.

De la stânga la dreapta și de sus în jos: turnul bisericii Santa Catalina, Orașul Artelor și Științelor, piața Primăriei, o baracă din l’Albufera, o imagine din Piața Primăriei, Grădina Turia, La Seda, Turnurile Serrans, Palatul Generalitat Valenciana, Oceanogràfic, Catedrala, Portul, plaja Malva-Rosa și Piața Colón. Foto: wikipedia

Despre orașul Valencia

Valencia este capitala comunității autonome Valencia și al treilea cel mai populat municipiu din Spania, cu 791.413 locuitori. Este, de asemenea, capitala provinciei cu același nume. Zona urbană mai largă, care cuprinde și comunele învecinate, are o populație de aproximativ 1,6 milioane de locuitori, constituind una dintre cele mai importante zone urbane de pe malul european al Mării Mediterane. Este situată pe malul râului Turia, pe coasta de est a Peninsulei Iberice, în Golful Valencia, la nord de laguna Albufera.