Lifestyle

Vecinii decid dacă este voie cu câini sau pisici în casă. Sentința este definitivă!

Vecinii decid dacă este voie cu câini sau pisici în casă. Sentința este definitivă!

Magistrații Curţii de Apel Timişoara au decis, vineri, să menţină o hotărâre de Consiliu Local din 2007, prin care cei care vor să deţină animale de companie şi locuiesc la bloc sunt obligați să obţină acordul vecinilor.

Menționăm, că în urmă cu ceva timp, mai precis, în mai 2019, la Tribunalul Timiş, o femeie, la rândul ei crescător de animale, a dat în judecată Primăria pentru a contesta HCL.

Timişoreanca a arătat în instanţă că, din punctul său de vedere, „condiţionarea deţinerii de animale de companie în apartamente de acordul expres al vecinilor limitrofi, astfel cum s-a făcut prin hotărârea de Consiliu Local, constituie o intruziune nepermisă de lege în dreptul său de proprietate”.

Vineri, Primăria Timișoara a câștigat procesul prin care a fost contestată această decizie a Consiliului Loical

Reacția primarului Timișoarei, Dominic Fritz

Potrivit primarului Timișoarei, Dominic Fritz, decizia Consiliului local din 2007 a fost atacată în instanță de un crescător de animale. „Asta nu mă bucură”, a fost reacția primarului Dominic Fritz.

„Probabil ați aflat de aventura în instanță a unei hotărâri de Consiliul Local adoptată de Consiliul Local al Municipiului Timișoara în 2007 care obligă proprietarii animalelor de companie să ceară acordul vecinilor de bloc. Această HCL a fost contestată în instanță de un deținător de animale de companie. Azi a pierdut procesul – Primăria a câștigat, dar asta nu mă bucură”, a scris pe Facebook Dominic Fritz.

Acesta a anunțat că va propune abrogarea hotărârii respective: „Voi propune Consiliului Local să abrogăm această HCL și să o înlocuim cu un regulament care prevede dreptul timișorenilor de a avea animale de companie – da, cu respectarea drepturilor vecinilor, dar fără a menține această restricție absurdă”.